7 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC 10.000 doları koruyabilecek mi?
7 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC 10.000 doları koruyabilecek mi?

18 Haziran Bitcoin fiyat analizi: 10.500 doların önü açılmış olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çarşamba günü Wall Street ticaret oturumu hayli dalgalı geçti. Bitcoin fiyatı da bu dalgalanmadan nasibini aldı. Yüzde 0,72 değer kaybederek 9.457 dolara gerileyen kripto para birimi, haftanın zirvesinden yüzde 1,47 daha düşük seviyede. Bu düşüşün kâr alma hissiyatı nedeniyle ortaya çıktığına inanılıyor zira bazı trader’lar kısa vadeli kazançlarını güvence altına almak için yüksek oranda satış gerçekleştirdi.

Bitcoin ile S&P 500 arasındaki korelasyon sürüyor

Bitcoin’in aşağı yönlü düzeltmesi S&P 500 ile senkronize gerçekleşti. Çarşamba günü, ABD gösterge endeksi 11,25 puan (yüzde 0,4) azalarak 3113,49’a geriledi. Dow Jones Sanayi Ortalaması da yüzde 0,6 oranında azaldı. Nasdaq Kompozit yüzde 0,1 değer kazandı.

bitcoin, bitcoin fiyatı, bitcoin ne kadar, bitcoin dolar, bitcoin yükselecek mi

Küresel olaylar kripto para piyasası için önemli bir yere sahip

Dalgalı fiyat hareketleri trader’ların zihnindeki belirsizliklere işaret ediyor. Yatırımcılar piyasa görünümünü iki farklı parametrede tartıyor: Birincisi, ABD Kongresi’nden gelen karantina ve Federal Rezerv’in çok fazla para basmasının ardından gelen ekonomik yeniden açılma.

Diğer parametre ise pandeminin yeniden canlanmasından duyulan endişe. Geçen hafta, aynı endişeler hem Bitcoin hem de S&P 500 için kötü bir performansa yol açtı ancak perakende verilerinde görülen yüzde 18’lik artış, daha acımasız bir satış baskısından kurtulmamıza yardımcı oldu.

0,1 BTC tutan adres sayısı rekor kırdı

Bitcoin bugünün erken saatlerinde nispeten ılımlı bir düşüş sergilerken bu düşüş perakende yatırımcıların kripto para alanına girmesini engellemiyor. Blockchain analiz şirketi Glassnode tarafından sağlanan veriler, en az 0,1 BTC (yaklaşık 941 dolar) tutan cüzdan sayısında rekor bir artış olduğunu ortaya koydu.

bitcoin, bitcoin fiyatı, bitcoin ne kadar, bitcoin dolar, bitcoin yükselecek mi
En az 0,1 BTC tutan adres sayısı grafiği

Son 12 ayda aktif olmayan Bitcoin miktarında da bir artış olduğu ifade edildi.

Enflasyondan korunmak için Bitcoin tutmak…

Kripto para tutmak, artık yatırımcıların enflasyondan korunma stratejileri arasında yer alıyor. ABD merkezli kripto para borsası Kraken’i yöneten Jesse Powell, birçok kişinin Bitcoin’i ekonomik krize karşı bir sigorta olarak tutmaya başvurduğunu belirtti.

Hedge fonlarından, servet yöneticilerinden, perakende yatırımcılardan ve günlük işlem yapanlardan büyük miktarda yeni hesap akışı gördük. İnsanların aldıkları yardımları dahi Bitcoin’e aktardıklarını biliyoruz

Kral kripto para biriminin önündeki ilk hedef 10.500 dolar mı?

Yine bir Blockchain metriği, Bitcoin’in yukarı yönlü kısa vadeli eğilimini doğruluyor. Metriğin anlatısı, Bitcoin’in 9.200 dolara düştüğü çarşamba günkü fiyat hareketi ile daha da doğrulandı. Bununla birlikte, gün içi dip noktası trader’lar arasında alım talebinin artmasına yol açtı ve fiyatı 9.500 dolar seviyesine geri getirdi.

bitcoin, bitcoin fiyatı, bitcoin ne kadar, bitcoin dolar, bitcoin yükselecek mi

S&P 500’e bağlı vadeli işlemler, aşağı yönlü bir düzeltmeyi ima ettiğinden, Bitcoin düşüşe geçebilir. Bu nedenl, fiyat 9.500 dolar seviyesinin üzerinde potansiyel bir geri çekilme hareketiyle 9.200 doları test edebilir.

Ancak Bitcoin grafiği Yükselen Kama kanalının (kırmızı aralık) üstünde kırılırsa hedef 10.428 dolar civarında bulunan kalıbın en üstüne doğru ilerleyebilir. 9.200 doların altına inilmesi halinde ise 8.600 dolara dek düşüşü durdurabilecek önemli bir engel bulunmuyor.

Bu arada Bitcoin ile S&P 500 arasındaki korelasyona dikkat çeken popüler bir analist, her iki yatırım aracının da yakında uçuşa geçeceğini iddia etti. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin