1 Kasım Chainlink ve Dash analizi: LINK ve DASH'te sıradaki yön ne olacak?
1 Kasım Chainlink ve Dash analizi: LINK ve DASH'te sıradaki yön ne olacak?

16 Şubat Bitcoin analizi: BTC’de bekleyiş sürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

16 Şubat Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin dün 3.573 – 3.653 dolar aralığında fiyat hareketleri gösterdi. (Binance verileri)
  • Son fiyat hareketlerine göre 100 günlük hareketli ortalama 3.665 dolar seviyesine kadar çekildi.
  • Haftalık görünüme bakıldığında düşük volatiliteli işlemlerin düşüş yönlü olduğu görülüyor.

16 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

Hafta boyunca nispeten yatay fiyat hareketler gösteren BTC/USD paritesinde hafta başından beri daha düşük zirveler görüldü. Bu durum yatay hareketlerin düşüş eğiliminde hareket ettiği izlenimi verirken BTC’nin haftanın son iş gününde ilk defa günü artıda kapattığı görüldü.

Haftanın dip seviyesi 3.568 dolar seviyesinde görüldükten sonra yukarı yönelen Bitcoin, en son 3.653 dolar seviyesine kadar yükselebildi.

Yazımız yayına hazırlanırken 200 saatlik hareketli ortalama seviyesini geçmek için mücadele verdiğini gördüğümüz Bitcoin için bu direncin geçilebilirse sonrasındaki ilk hedef, hafta başından beri vurguladığımız 100 günlük hareketli ortalama seviyesi (3.665 dolar) olacaktır.

Geçmiş dönem fiyat hareketleri referans alındığında 100 günlük hareketli ortalama seviyesinde yüksek volatiliteli işlemlerin meydana geldiği görülüyor. Bundan dolayı bu seviyenin bir kez daha test edilmesi aşamasında mevcut trendi bozan yeni fiyat hareketleri görebiliriz.

Bu direnç seviyesi kırılabilirse – 3.665 doların üzerinde bir 4 saatlik kapanış- Bitcoin hızlı şekilde kendini yukarı kademelere atabilir. Fakat bu direnç noktasının kırılamaması durumunda 3.500 dolar bandının altına doğru bir düşüş görülebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD, yükselişi destekler yönde hareket ederek pozitif bölgeye çıkma eğiliminde
  • Stokastik RSI, aşırı alım bölgesinde girmek üzere. Düşük volatil işlemlerde bu göstergenin hızlı şekilde aşırı alım göstermesi yükselişi kısıtlayıcı bir hareket olarak algılanabilir.
  • RSI göstergesi ise henüz 50 seviyesinin üzerindeki konumu ile yükseliş olasılığının düşüş olasılığından daha yüksek olduğunu gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin