bitcoin
Bitcoin'de yükseliş hedefi 12.870 dolar... Peki, alıcı hacimleri ne durumda?

16 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC yukarı yönde baskıya maruz kalıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

16 Ocak Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Dün saatlik görünümde 100 saatlik hareketli ortalamasını kıramayan BTC, aşağı yönlü hareket ederek 3.530 dolar seviyesinde bir dip yaptı. (Binance verileri)
  • BTC/USD paritesinin 3.500 doların altına sarkmaması olumlu algılanırken BTC fiyatı, hafif bir toparlanma ile kendini 100 saatlik ortalamasının üzerine çıkarabildi.
  • Yeni gün başlangıcı ise 3.570 dolardaki 100 saatlik hareketli ortalamanın üzerinde kalma mücadelesi ile başladı.

16 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Son bir haftadır yüksek miktardaki işlemler ile yönlendirilen BTC/USD paritesi, dünde direnç bölgelerine takılarak yüzde 3 oranında gerileme yaşadı. Ardından gelen bir miktar toparlanma günün ortalama yüzde 2 civarında kayıpla kapanmasını sağladı.

Yeni gün ile birlikte BTC/USD saatlik grafiğinde takip ettiğimiz Bitcoin fiyatı, 100 saatlik hareketli ortalamasını geçme mücadelesine girdi. Yazımızın yayına hazırlandığı sabah saatlerinde ise BTC fiyatının 100 HO’nun altına sarktığını görüyoruz. Öğle saatlerine kadar bu seviyenin altında kalacak bir BTC/USD paritesinde kayıpların artabileceğini görebiliriz. Bu durumda BTC fiyatı kısa vadede dünkü dip seviyesi 3.530 doları yeniden test edebilir. Ardından görülen diğer destek seviyeleri ise sırasıyla 3.518 dolar ve 3.480 dolar olarak görülüyor.

Olumlu senaryoda BTC/USD paritesi öğleden sonraki hareketlerde 100 saatlik hareketli ortalaması olan 3.570 doların üzerinde kalmayı başarması durumunda BTC fiyatının ilk hedef 3.600 dolar seviyesinde olan 200 saatlik hareketli ortalama olacaktır.

BTC/USD için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, pozitif bölgede yer alırken ivmesindeki düşüş satış yönlü dikkat çekiyor.
  • Stokastik RSI, aşırı bölgesinden aşağı yönlü hareket ederken satışların devam etme olasılığını yükseltiyor.
  • RSI 42 seviyesi ile kritik bölgede yatay seyrine devam ediyor.

Teknik göstergelerin bir özetini geçmek gerekirse satış yönlü işlemlerin alış yönlü işlemlerden yüksek olma olasılığı daha ağır basıyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin