XRP fiyatı
Analistler % 12’lik sert düşüşe rağmen XRP fiyatından neden umutlu?

16 Kasım XRP fiyat analizi: XRP 100 HO seviyesine tutunma çabasında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

16 Kasım XRP fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Piyasanın 180 milyar dolar sermayeye çekilmesi ile XRP’de 45 sentin altında kadar düştü.
  • Dünkü fiyat hareketlerine baktığımızda XRP’de diğer büyük coinlere göre daha kararlı bir toparlanma dikkat çekiyor.
  • Öte yandan XRP’nin haftanın son iş gününde 0,4883 dolarda bulunan 100 saatlik hareketli ortalama direncini geçme mücadelesi verdiğini görüyoruz.

16 Kasım XRP fiyat hareketleri

XRP, 0,5186 dolardan başladığı düşüş hareketini kısa bir süre 0,4220 dolar seviyesini görerek tamamladı gibi gözüküyor. Bu düşüş XRP’nin 24 saatte yaklaşık yüzde 18 oranında değer kaybetmesine neden oldu.

Malum düşüş sonrası dip olarak ise 0,4350 dolarda saatlik kapanış yapan XRP’nin dün görülen bu seviyesinden sonra toparlanma girişimine başladığını görüyoruz. Bu seviyeden başlayan yükseliş ise XRP/USD paritesini 49 sent seviyesine kadar çıkardı. Bu noktanın 100 saatlik hareketli ortalamaya denk gelmesi ise bir direnç görülmesine neden olarak toparlanmayı yavaşlattı.

Yeni güne de 100 saatlik hareketli ortalamanın hemen altında devam eden fiyat hareketleri görüyoruz. Bu durum şu an için 0,4880 dolar seviyesini kısa vadeli önemli bir direnç yapıyor. Hemen üzerinde bulunan 200 saatlik ortalama ise 0,4990 dolar değeri ile ikinci bir direnç noktası olarak duruyor.

XRP’nin hafta sonu bu seviyeleri geçip 50 sent seviyesinin üzerine çıkması durumunda ise toparlanmanın başladığını teyit edebileceğiz.

Ayrıca yaşanan bu sermaye kayıpları sonrası XRP’nin nispeten Ethereum’dan daha sağlam durması kripto parayı piyasanın 2. En büyük kripto parası konumuna taşıdı. CoinMarketCap verilerine göre iki büyük kripto para arasında şu an yaklaşık 676 milyon dolarlık bir sermaye farkı gözüküyor.

XRP için önemli teknik göstergeler

4 saatlik grafikte takip ettiğimiz MACD göstergesini son 24 saatlik olumlu fiyat hareketlerine göre pozitif bölgeye çıkmak üzere olduğunu görüyoruz. Buna paralel olarak stokastik göstergenin aşırı alım bölgesine doğru ilerlediği görülüyor.

Stokastik göstergenin aşırı alım bölgesine girme eylemi sırasında bir miktar yükselişin devam ettiği görülebilecekken, sonrasında yükselişin zayıflamasına yönelik dalgalı fiyat hareketleri görebiliriz.

Diğer yandan 50 seviyesinin altında bulunan RSI’ dan henüz yükselişin hızlanacağı yönünde sinyal alınamazken, bu göstergenin 50 seviyesinin üzerine çıkma girişimi dikkatle takip edilmeli. Ayrıca diğer bir trend gücünü gösteren gösterge olan CCI ise şu an düşük bir seviyede yatay hareket ederek RSI’yı destekler nitelikte.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin