26 Eylül Ethereum (ETH) ve Algorand (ALGO) fiyat analizi
26 Eylül Ethereum (ETH) ve Algorand (ALGO) fiyat analizi

16 Kasım Ethereum analizi: ETH/USD’de 180 dolara tutunma çabası devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ETH/USD, güne yükselişle başlarken Ethereum ’un dolar karşısında yeniden 180 dolar bandına girdiğini görüyoruz. Son 2 günü düşüş ile kapatan Ether pazarında bugün alıcıların kontrolü ele geçirip, bir toparlanma hareketi başlatma olasılığı, gün başlangıcına göre muhtemel görünüyor.

Ethereum fiyat analizi

ETH/USD paritesinin son düşüş hareketine bakarsak fiyatın 189,50 dolar seviyesindeki son zirvesi sonrası, dün 177,67 dolarda dip yaptığını gördük. Dünkü fiyat hareketlerinde 184 dolar bandı, Ether için önemli bir direnç oluşturdu. Bu direnç alanı kırılamayınca Ether,  tüm kripto pazarında görülen düşüşle paralel olarak 177 dolar kadar geriledi. Ardından fiyatın, kısa bir zaman diliminde yeniden 180 dolar bandına kadar yükselerek buralarda denge bulmaya çalıştığını görüyoruz.

Mevcut durumu incelemeye devam edersek, ETH/USD paritesinin şu an Bollinger bandının orta çizgi değeri olan 20 günlük hareketli ortalama değerine doğru hareketini görebiliriz. Zira volatilitenin azaldığını gösteren Bollinger bantlarının alt çizgisinde destek bulan, Ether, mevcut duruma göre Bollinger orta bandına (185 dolar) doğru hareket edebilir.

Diğer yandan önemli bir teknik gösterge olan MACD, dünkü düşüş sonrası, negatif bölgeye geçerek, düşüş momentumundaki artışı gösteriyor. RSI, ise 50 seviyesinin hemen altında olup yönünü artıyla açılan gün başlangıcına göre kuzeye çevirmiş durumda. 50’nin üzerinde bir RSI seviyesi, yukarı yönlü trendin daha da güçlenmesi için tetikleyici olabilir.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin