DTCC: “Blockchain, mevcut finans endüstrisi için sistematik bir risk.”
DTCC: “Blockchain, mevcut finans endüstrisi için sistematik bir risk.”

15 banka daha DTCC’nin DLT projesine katıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel finans hizmetleri endüstrisi için bir post-trade pazar altyapısı sunan Deposittory Trust & Clearing Corporation (DTCC), bugün yaptığı açıklamada dağıtılmış defter teknolojisine (DLT) dayanan ticari platformunun (TIW) test aşamasında olduğunu bildirdi.

DTCC dünyanın önde gelen bankalarıyla birlikte çalışıyor

DTCC, küresel pazardaki tüm kredi işlemlerinin yaklaşık yüzde 98’ine yönelik işlem hizmetleri sunmaktadır. Altyapı sağlayıcısının, şu anda yeni DLT tabanlı yeniden yapılandırmayı test etmek için dünyanın önde gelen bankalarıyla birlikte çalıştığı bildiriliyor.

DTCC, bir yıl içinde “açık” bir test aşamasına geçmeyi planladığını açıkladı.

DTCC’nin 2016’daki proof-of-concept (PoC) tanımına katılan bankalar arasında Bank of America, Citi, Credit Suisse ve JPMorgan yer alıyor.

Barclays Teknoloji Ofisi’nden Lee Braine şöyle söyledi:

DTCC ve iş ortaklarının projesi, dağıtılmış defter teknolojisi ile üretkenliği artıracak ve endüstri için maliyetleri ve riskleri azaltacak şekilde bu projeyi hayata geçirecek.

Braine, bu sürümün proje ortakları tarafından sağlanan rollere ve teknolojiye içgörü sağlayarak IBM, Axoni ve R3’ten oluşan bir konsorsiyumun, deponun DLT ve bulut hizmetlerini kullanarak 18 aylık bir süre boyunca “işlevselliğini yeniden oluşturacağını” belirtti.

IBM’nin “program yönetimi, DLT uzmanlığı ve entegrasyon hizmetleri” sağlayarak projenin başında olduğu bildiriliyor. Kurumsal odaklı Blockchain girişimi Axoni, AxCore Blockchain protokolü üzerine inşa edilen DLT altyapısı ve akıllı sözleşme uygulamalarını sunacak ve Blockchain konsorsiyumu R3 de bir “çözüm danışmanı” olarak görev yapacak.

Ayrıca DTCC’nin Global Ticaret Deposu hizmetinin haftalık olarak 40 milyondan fazla açık pozisyona (OTC) sahip olduğu ve lisanslı ticaret depolarıyla ayda 1 milyardan fazla işlem gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Ekim ayında bildirildiği üzere, DTCC tarafından yürütülen yeni bir çalışma, dağıtılmış defter (DLT) şirketinin ABD hisse senedi piyasasının günlük ticaret hacimlerini desteklemek için yeterince ölçeklenebilir olduğunu kanıtladı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin