14 Mart Bitcoin analizi: BTC için dipten alım fırsatı mı?
14 Mart Bitcoin analizi: BTC için dipten alım fırsatı mı?

14 Mart Bitcoin analizi: BTC için dipten alım fırsatı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birkaç gündür haylı sıkıntılı bir seyir izleyen ve 3 bin 800 dolara kadar düşen Bitcoin, yaklaşık 24 saatte %11’lik kazanç sağlayarak 5.500 dolarlık fiyat bölgesinde durgunlaştı. Sadece kripto piyasası değil, aynı zamanda küresel borsalar da yeni tip koronavirüs yayılmaya devam ederken momentum sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. Panik hissiyatı piyasaları ele geçirdi ve satışlar peş peşe geldi.

Peki dünya borsaları ve yatırım araçlarının kripto para piyasalarıyla nasıl bir bağlantısı var?

Bunu cevaplamak için 2018’de Hindistan’da başlatılan kripto para yasağının kaldırıldığı birkaç hafta öncesine gidelim. Yatırım piyasaları birbirleriyle örtüşmeye ve birbirleriyle ilişki kurmaya başladığından, piyasalar daha önce çöktüğü sırada da buna zaten bir örnek teşkil etmişti. Bitcoin ve kripto para birimleri, dünyaca kabul edilebilir yatırım araçları haline geldiğinde; hisse senetleri, altın ve ham petrol ile daha az doğrudan bağlantılı hale geliyor.

Bitcoin için dipten alım fırsatı mı?

Bazıları bunu piyasa eğilimi tersine dönene kadar satın alma ve tutma fırsatı olarak görüyor. Hatrı sayılır bir kesim ise yalnızca panikliyor. İstikrarlı bir destek ve ivmeyle birlikte belirli bir yön kazanımı sağlanana kadar, mevcut düzeltmenin çok küçük bir piyasa revizyonu olduğunu belirtmekte fayda var.

Pek çok analist, Bitcoin’de gelinen 3-4 bin dolarlık seviyenin yanı sıra diğer kripto para birimlerinde de dibin görüldüğünü düşünüyor ve bunun bir alım fırsatı olduğu fikrini taşıyor. Bazı yatırımcılar ise Bitcoin’in gücüne inanmalarına rağmen halen panik halinde.

ABD dolarına karşı Bitcoin fiyatı, yıllık dip seviyenin biraz üzerinde olan 3 bin 800 dolar seviyesini gördükten sonra fiyat birikimiyle karşı karşıya görünüyor. Para birimi ivme kazanmaya çalışırken, gün içi en yüksek seviyesi 5 bin 990 dolara ulaştı.

Bir sonraki büyük direnç 6 bin dolar. Bununla birlikte, zayıf piyasa koşullarında, BTC/USD büyüme eğilimi gösteriyor. BTC yavaş ama istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ederse yakında bir yükseliş crossover’ı görebiliriz.

Yarım saatlik grafikte, BTC fiyatı 50 günlük MA tarafından desteklenirken; MACD henüz istikrar kazanamadı.

cryptonewsz

Kripto para piyasalarındaki son çöküşün 3 büyük avantajı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin