XRP analizi
XRP analizi: Düşen kanal içindeki XRP, bir yükseliş kırılımı gerçekleştirebilir mi?

14 Kasım XRP fiyat analizi: XRP yükselen trendine tutunmaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

14 Kasım XRP fiyat hareketleri için önemli sayılabilecek detayları şu şekilde özetledik:

  • XRP dün 0,5340 dolar seviyesinde zirve yaptıktan sonra bu seviyenin üzerine çıkamayınca gelen kâr satışları ile 51 sente kadar geriledi.
  • 51 sent seviyesine tutunan XRP günü 0,5180 dolar fiyatında olan 100 saatlik hareketli ortalama seviyesinde kapattı.
  • Yeni günde ise düşük hacimli görülen fiyat hareketlerinin 0,5180 bandında yatay fiyat hareketlerine şahit oluyoruz.

14 Kasım XRP fiyat hareketleri

XRP günlük grafiğinde 100 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük ortalamayı yukarı yönlü kesmesi ile piyasada oluşan yükseliş beklentisi henüz gerçekleşmemiş gözüküyor. 50 sentin üzerinde yukarı yönlü bir hareket görünmesine karşın yükselişler gelen satışlar ile sınırlı kalıyor.

XRP/USD paritesine Kasım ayı başından itibaren bakıldığında ise genel bir yükseliş eğiliminde olduğu açıkça görülüyor. Ayrıca yine aynı grafik üzerinden bakıldığında kazanımların artması için kritik eşiğin 55 sentin üzerinde olduğunu görüyoruz.

Ancak kritik eşiğe ulaşması için XRP’nin ilk olarak 53 sent bandını sorunsuz geçmesi gerekiyor. Zira geçmiş fiyat hareketlerine baktığımızda 53 sent bandında yoğun fiyat hareketlerine rastlıyoruz.

Öte yandan grafikte görülen yükselen trend çizgisinin altına sarkma durumlarında XRP’de düşüş yanlı hareketlere rastlayabiliriz. Öyle ki bu trend çizgisinin kırılması kısa vadede paritenin 55 sent seviyesine geri çekilmesine neden olabilir.

XRP için önemli teknik göstergeler

4 saatlik görünümde dün görülen kısa sürede hacimsel olarak yüksek olan gerileme MACD göstergesinin de satıcılı sinyaller üretmesine neden oldu. Bunun yanında stokastik osilatörün de aşırı satım bölgesi çizgisine dayandığını görebiliyoruz. Bu çizginin altına kaymasına neden olabilecek işlemler XRP’nin yükselen trend çizgisinin aşağı yönlü kırılması yönünde tetikleyici bir unsur olabilir.

Aşırı satım bölgesine inmeden yukarı yönlü bir hareket görülmesi ise stokastik göstergesinin yükseliş için potansiyelin arttığını gösteren bir görünüme girmesine neden olacaktır. Göreceli güç endeksine (RSI) baktığımızda ise 50 seviyesinin üzerindeki konumu ile olumlu bölgede devam etmesi dikkat çekiyor. Fakat CCI düşük seviyelerde yatay seyrederken, RSI’yı destekleyecek yönde hareket etmiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin