BTC yeni rekorunu kırmaya ne kadar yakın? 5 Haziran Bitcoin analizi
BTC yeni rekorunu kırmaya ne kadar yakın? 5 Haziran Bitcoin analizi

14 Kasım Bitcoin fiyat analizi: BTC yükseliş için ilk hamlesini yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

14 Kasım Bitcoin fiyat hareketleri için önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün 6.500 dolar sınırından döndükten sonra günü 6.460 dolarda tamamladı.
  • Yeni günde 6.440 dolara kadar gerileyen BTC/USD paritesi, sabah saatlerinde hızlı bir yükselişe girerek yeniden 6.500 dolar yoluna girdi.
  • 500 direnci ise Bitcoin’in yükselişine devam etmesi için önemli bir direnç seviyesi olarak gözüküyor.

14 Kasım Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin dün yükseliş yanlı hareketler gösterse de yükselişin 6.500 dolar kapısından dönmesi yukarı yönlü ivmeyi kısıtlayan bir faktör oldu. Gün sonuna doğru gelen düzeltme 100 saatlik hareketli ortalama seviyesinde destek bulunca yeniden yükselişe başladı.

Sabah saatlerinde başlayan yukarı yönlü hareket ile Bitcoin’in yazım esnasında 6.485 dolar seviyesine kadar yükseldiği görülürken olumlu görünümün devam ettiğini görüyoruz. Bu ivmenin devam etmesi durumunda 6.500 dolar seviyesi kritik bir direnç noktası olarak gözükürken 6.530 ikinci bir hedef olarak gözüküyor.

Diğer yandan bu son hareket 6.475 dolar seviyesinde bulunan 4 saatlik 200 HO seviyesinin üzerine çıkması ile Bitcoin bu seviyeyi de olası geri dönüşte önemli bir destek olarak kullanabilir.

Düşüş senaryosunda ise ikinci bir destek noktası olarak 6.450 doların gün içinde önemli bir seviye olmasını bekliyoruz.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik görünümde MACD göstergesinin pozitif bölgede devam ederken yükseliş yanlı hareket ettiğini görüyoruz.  Stokastik osilatörün ise aşırı alım seviyesinde yatay seyretmesi yükselişi desteklerken RSI göstergesinin 50 seviyesinin üzerinde olması diğer olumlu bir sinyal olarak karşımıza çıkıyor. CCI’da RSI’ı destekler nitelikte yukarı yönlü pozitif bölgede bulunuyor.

Sonuç olarak teknik göstergelerin olumlu konumları ilerleyen saatlerde trendin güçlenme olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin