14 Eylül Bitcoin fiyat analizi: 10.500 dolar yine reddedildi, aktif adresler düşüşte
14 Eylül Bitcoin fiyat analizi: 10.500 dolar yine reddedildi, aktif adresler düşüşte

14 Eylül Bitcoin fiyat analizi: 10.500 dolar yine reddedildi, aktif adresler düşüşte

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birkaç gündür piyasada hafif iyileşme belirtileri görülse de yeni hafta pek iyi başlamadı. Çoğu dijital varlık düşüşe geçerken Bitcoin fiyatı 10.500 dolardaki direncin üstesinden gelemedi. Günlük aktif adres sayısı da düşüşte.

Bitcoin fiyatı hafta sonu 10.500 doları kıramadı

Hafta sonu kaydedilen kazançların ardından, çoğu kripto para birimi bugün hafifçe düşüyor. Bitcoin haftalık en yüksek seviyesi olan 10.560 dolardan 10.350 dolara gerilerken, Ethereum değerinin %4,5’ini kaybederek 370 dolara indi.

Hafta sonu Bitcoin, 10.500 dolar direncinin üzerine çıktı ve dün 10.560 dolarda zirveyi gördü. Ancak bu seviyenin üzerindeki konumunu koruyamadı ve hızla düştü. Sonrasında 10.220 dolara dek geriledi ancak son saatlerde bir miktar toparlanarak 10.350 doları yeniden yakaladı.

BTC’nin düşmeye devam etmesi durumunda 10.200 dolar, 10.170 dolar ve psikolojik 10.000 dolarlık kısa vadeli destek seviyelerinde destek bulabilir. Alternatif olarak, 10.500 dolarlık direncin kesin olarak üstesinden gelirse sonraki engeller 10.700 dolar ve 11.000 dolar olabilir.

14 Eylül Bitcoin/dolar grafiği
14 Eylül Bitcoin/dolar grafiği

Veri analizi şirketi Santiment tarafından aktarılan bilgilere göre Bitcoin’in günlük aktif adresleri hafta sonu bir adım geri çekildi. Daha önce DAA’nın performansını varlığın fiyatı ile ilişkilendiren şirket, bu gelişmenin BTC’nin düşüşünü öngördüğüne inanıyor.

Günlük aktif adres sayıları düşüşte

BTC aktif adres sayısı
BTC aktif adres sayısı

Altcoin piyasası da geride kalan hafta sonu bazı etkileyici kazançlar gördü ancak bugün çoğunlukla kırmızı renkte. Ethereum cumartesi günü yükseldi ve 400 dolara yaklaşıyordu. Fakat sonrasında %4,5’in üzerinde geri çekildi ve 370 doların altına düştü.

Geçtiğimiz hafta en iyi performans gösteren coinler arasında yer alan Binance Coin tırmanışına devam ediyor. Dünden bu yana %4 düşüş olmasına rağmen, BNB’nin toplam piyasa değeri onu 6. en büyük kripto para birimi haline getirmiş durumda.

Polkadot, Bitcoin Cash, Litecoin ve diğerleri dahil olmak üzere ilk 10 kripto paranın geri kalanı da geri çekilime sinyalleri veriyor.

Bu arada borsalara akan BTC miktarı son 10 günde iki katına çıktı. Bunun anlamını ve nelere sebep olabileceğini merak ediyorsanız geniş analizimizi buradan okuyabilirsiniz.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin