Dikkat: Bitcoin yeniden yükselişe geçmeden önce bu seviyeye düşebilir!
Dikkat: Bitcoin yeniden yükselişe geçmeden önce bu seviyeye düşebilir!

1,3 milyar dolarlık Bitcoin opsiyonu bugün sonlanıyor: Fiyat etkilenecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto analiz platformu Skew tarafından bildirilene göre 1,3 milyar dolar değerinde yaklaşık 78.000 Bitcoin (BTC) opsiyon sözleşmesinin süresi bugün dolacak.

Opsiyon sözleşmeleri alıcılara gelecekte belirli bir tarihte belirli bir fiyattan varlık satın alma hakkı veriyor ve bunun için satıcılara bir “prim” ödüyor. Varlığın fiyatı vade tarihinde kararlaştırılan fiyattan yüksekse, alıcılar sözleşmeyi imzalayabiliyor ve kâr elde edebiliyor veya ödenen primi reddedip kaybedebiliyor.

Bitcoin açık pozisyonları 5 milyar doları aştı

Bu haberin yazıldığı sırada toplam Bitcoin opsiyonlarının açık pozisyonları 5 milyar doları buldu ve bu sadece bir ayda neredeyse %100 artış anlamına geliyor. Skew’in verilerine göre, açık pozisyonlar 31 Ekim’de 2,7 milyar dolar civarında seyrediyordu.

Bitcoin, Kasım ayı başlarında yaklaşık 13.500 dolardan işlem görüyordu ve son birkaç gün içinde 19.000 doların üzerine çıktı. Bu, açık pozisyonlardaki artışın kısmen Bitcoin’in fiyatındaki artıştan kaynaklandığı anlamına gelir.

Skew’in grafiklerine göre, düzenlenmemiş kripto türevleri platformu Deribit, 3,8 milyar dolarlık ödenmemiş sözleşmelerle toplam BTC opsiyonları açık pozisyonları açısından hâlâ lider durumda. Buna karşılık, kurumsal yatırımcı odaklı CME’nin 286 milyon dolarlık BTC sözleşmeleri varken, OKEx ve Bit.com’da sırasıyla 273 milyon dolar ve 309 milyon dolar var.

BTC opsiyonlarının çeşitli platformlar arasında nasıl dağıtıldığına bakıldığında, riskten korunma fonları ve perakende yatırımcılar hâlâ BTC opsiyon faaliyetlerinin çoğunu oluşturuyor.

Bir günde bu kadar büyük hacimli Bitcoin opsiyonlarının süresi dolduğunda, fiyatının oynaklığında da bir artış görmemiz olası.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin