kripto

13 Haziran kripto para piyasalarını etkileyebilecek 3 büyük mahkeme olayı: Piyasaları neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün ABD federal mahkeme sisteminde, her biri kripto piyasasında dalgalanmalar yaratma potansiyeline sahip üç büyük yasal olayın gerçekleşmesi planlanıyor. Bu olaylar arasında Columbia Bölgesi’ndeki (DDC) Binance varlıklarına el koyma talebine ilişkin duruşma piyasayı etkileyecek ilk olay arasında yer alıyor.

İkinci ve üçüncü olarak ise New York Güney Bölgesi’ndeki (SDNY) Hinman belgelerinin yayınlanması ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Üçüncü Daire’deki Coinbase dilekçesine yanıtı yer alıyor.

kripto

Binance varlıklarına el konulması ihtimalini içeren DDC’deki duruşma, dönüm noktası niteliğinde bir olaydır. Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in faaliyetlerinde herhangi bir aksama yaşanması piyasada önemli bir türbülansa neden olabilir.

Ardından, Hinman belgelerinin SDNY’de yayınlanması, kripto para birimlerinin yasal sınıflandırmasına ilişkin potansiyel olarak çok önemli bilgiler sunmaktadır. 2018 yılında, SEC’in Şirket Finansmanı Bölümü’nün o zamanki direktörü Bill Hinman, Ethereum’un bir menkul kıymet olarak kabul edilmeyebileceğini öne sürdü. Belgelerin yayınlanması, Ether (ETH) fiyatını ve ötesini etkileyebilecek bir emsal sunarak kripto para birimlerinin yasal statüsüne yeni bir netlik getirebilir.

Son olarak, SEC’in Üçüncü Devre’deki Coinbase dilekçesine verdiği yanıt büyük önem taşıyor. Coinbase’in dilekçesi, SEC’in kripto para birimi borç verme programları üzerindeki yetkisine ilişkin açıklama talep ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri Üçüncü Daire Temyiz Mahkemesi, SEC’in Coinbase’den gelen bir kural koyma dilekçesi konusundaki tutumunu netleştirmesini emretti. Coinbase, mevcut gerekliliklerin dijital varlıklar için uygun olmadığını savunarak dijital varlıklar sektöründe resmi kural koyma için SEC’e dilekçe vermişti.

Mahkeme şimdi SEC’e, Coinbase’in talebini reddetmek isteyip istemediğini böyle bir kararın nedenlerini veya ne zaman bir karara varmayı beklediğine dair bir zaman çizelgesini yedi gün içinde açıklamasını emretti.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin