12 Mart Bitcoin analizi: Kritik destek seviyesi kırıldı, BTC nereye gidiyor?
12 Mart Bitcoin analizi: Kritik destek seviyesi kırıldı, BTC nereye gidiyor?

12 Mart Bitcoin analizi: Kritik destek seviyesi kırıldı, BTC nereye gidiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün ABD Başkanı Trump’ın bir ay boyunca Avrupa’dan uçuşları durdurma kararı da dahil olmak üzere yaptığı bir dizi duyurunun ardından Wall Street’in vadeli işlemleri düşüşe geçti. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Bitcoin de korelasyonunu sürdürdü ve 400 dolar daha düşerek 7 bin 600 dolarlık uzun vadeli desteği tekrar test etti.

Bu satırları yazarken, 2015’ten beri devam eden yükselen trend çizgisiyle birlikte 7bin 600 dolar seviyesi kırıldı. Uzun vadeli çizginin altındaki haftalık kapanış, muhtemelen Bitcoin’in durumunu kötüleştirecektir.

Kripto para piyasalarındaki panik altcoinlere de sıçradı. Bitcoin hakimiyet endeksi %65,6’ya yükseldi. Ethereum (ETH) an itibarıyla günlük fiyatta neredeyse %15 düşüş görmüş durumda. Tezos (XTZ) ve Chainlink (LINK) ise günlük olarak yaklaşık %20 düşüş kaydetti.

  • Toplam piyasa değeri: 205 milyar dolar
  • Bitcoin piyasa değeri: 134,9 milyar dolar
  • BTC egemenlik endeksi: %65,6

Bitcoin için takip edilmesi gereken anahtar seviyeler

Destek ve direnç seviyeleri

Bitcoin, ilk destek seviyesi olan 7 bin 300 doların üzerinde kalmak için mücadele ediyor. Bir çöküş durumunda, bir sonraki destek 7 bin 230 dolarda yatıyor. Bu seviye, Haziran 2019 boğa koşusunu izleyen Altın Fibonacci düzelme seviyesi.

Aşağı yönlü gidişat sürerse BTC 7.000, 6.800, (2020’nin en düşüğü) ve 6.420-6.500 dolar arasında bir yere demir atabilir. Ve bu da Mayıs 2019’dan bu yana Bitcoin’in en düşük fiyatı.

Tüm göstergeler aşırı satım bölgesinde. Bu nedenle direnç seviyesi olarak 7 bin 600 doları yeniden test etmek ve onaylamak için bir düzeltme görebiliriz. Yükselişe geçilirse 7 bin 700 dolar ve 7 bin 900 dolara ilerleyebiliriz. Kısa vadede durum hayli sıkıntılı görünüyor ancak kripto para sektöründe her an her şey olabilir.

RSI göstergesi

RSI, azalan kama deseninin içinde. Momentum göstergesi kısa süre önce Kasım 2019’dan bu yana en düşük değerine geldi.

Stokastik RSI osilatörü aşırı satım bölgesinde bir geçit yapmak üzere. Bu, bazı düzeltmelere yol açabilir.

İşlem hacmi

Son günlerde kümülatif hacim muazzam bir seviyede.

4 saatlik BTC grafiği

1 günlük BTC grafiği

cryptopotato

Ünlü analistten umutları yeşerten Bitcoin tahmini


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin