12 Aralık XRP
12 Aralık XRP fiyat analizi: XRP düşüş trendini kırabilecek mi?

12 Aralık XRP fiyat analizi: XRP düşüş trendini kırabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

12 Aralık XRP fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • XRP 40 sent seviyelerinden başlattığı düşüş hareketini kırma konusunda ilk ciddi hamlesini yaptı.
  • Sabah saatlerinde 30 senti aşmak için mücadele eden XRP’nin bu seviyenin üzerindeki 4 saatlik kapanışı olukça önemli.
  • Alt bölgede ise 0,3015 dolar XRP için kritik bir destek noktası.

12 Aralık XRP fiyat hareketleri

XRP, 40 sent seviyesinde başlattığı son düşüş dalgasında yaklaşık 15 gündür bu trendin hemen altında seyrediyordu. Bu kısa vadeli dönemde 30 sentin altına kadar sarkan kripto para, son 5 gündür ise 32 – 29 sent bandında hareket ediyordu.

XRP, dün yine 0,2980 dolar seviyesine kadar sarktıktan sonra bu seviyeden alıcı bulması ile yeni güne de yükseliş ile başladı. Son 4 saatlik fiyat hareketinde ise yükselişini hızlandırdığını gördüğümüz XRP’nin şu an düşüş trend çizgisinin üzerinde hareket ettiğini görüyoruz.

Mevcut yükseliş hareketinin ilk olarak dün geçilmesi noktasında başarısız olunan 0,3185 dolar fiyatını geçmesi kritik bir hareket olacaktır. Bu direnç noktasının kırılması durumunda ise ikinci hedef olarak 0,3320 dolar seviyesinde bulunan 100 hareketli ortalama olarak görüyoruz.

Aşağı bölgede ise 0,3015 dolar seviyesi önemini korurken düşüş senaryosunda bu destek noktasının kırılması kripto paranın ilk olarak 0,2915 dolar fiyatını test edebilir. Bu ikinci destek noktasının aşağı bölgesinde ise 27 sent seviyesine doğru hızlı bir gerileme görülebilir.

XRP için önemli teknik göstergeler

4 saatlik XRP/USD paritesinde;

  • MACD, pozitif bölgede olup yükseliş potansiyelini koruyor.
  • Stokastik gösterge, aşırı satım bölgesinden dik bir yükseliş gösteriyor. Stokastiğin aşırı alım bölgesinde kadar XRP fiyatında yükseliş görülebilir.
  • RSI göstergesi 50 seviyesinin altında fakat yönünü yukarı doğru çevirmiş durumda.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin