12 aralık ethereum
12 Aralık Ethereum fiyat analizi: ETH 100 dolar yolunda engelleri aşabilecek mi?

12 Aralık Ethereum fiyat analizi: ETH 100 dolar yolunda engelleri aşabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

12 Aralık Ethereum fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Ethereum 100 dolar seviyesinden başlattığı son düşüş hareketini kırmak için mücadele ediyor.
  • ETH/USD paritesi 90 dolar seviyesinin üzerine kalarak düşüş bandını yukarı yönlü olarak kırabilir.
  • Ether’in toparlanma hareketi sürdürmesi için 93 doların üzerinde saatlik kapanışlara ihtiyacı var.

12 Aralık Ethereum fiyat hareketleri

Ethereum hafta sonu yaptığı yukarı yönlü hamle ile kritik 100 dolar seviyesini denemişti. Bu seviyede satıcı baskı ile karşılaşan Ethereum, sonrasında hızlı bir düşüşe girerek dün 88 doların hemen altında dip gördü.

88 dolarda destek gören Ether sonrasında düşüş kanalının üst bandına doğru yönelerek bugün öğle saatlerinde bu kanalın üst bandını geçmeyi başardı.

Şu an 90 dolar seviyesinde bulunan kanalın üst çizgisinin üzerindeki saatlik kapanışlar Ethereum’un kazanımlarını artırabilir. Toparlanmanın teyit edilmesi için ise 93 doların üzerinde daha kararlı kapanışlara ihtiyacı var gibi gözüküyor.

İlk hedefin yeniden 100 dolar seviyelerini kazanmak olduğu Ether’in 93 dolar seviyesinde sağlam bir direnç ile karşılaşacağını tahmin ediyoruz. Bu seviyenin geçilmesi durumunda ise yeniden 100 dolar psikolojik direnç noktası test edilebilir.

Aşağı bölgede ilk destek noktası şu an için 88 dolar olarak görülürken olası bir 85 doların altında fiyatlanma Ethereum’un kayıplarını artırabilir.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

4 saatlik ETH/USD grafiğinde;

  • MACD, nötr konumda fakat pozitif bölgeye daha yakın duruyor.
  • Stokastik osilatör, aşırı satım bölgesinden yukarı yönelmiş olup, alışların bir miktar daha devam edebileceği yönünde sinyal üretiyor.
  • RSI göstergesi ise öğle saatlerinde 50 seviyesinin altındaki negatif bölgede yatay olarak hareket ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin