İlk Bitcoin Futures ETF’si, kripto para endüstrisi için ne anlama geliyor?
İlk Bitcoin Futures ETF’si, kripto para endüstrisi için ne anlama geliyor?

SEC Bitcoin ETF’si için onay verecek mi? Ünlü avukat Jake Chervinsky açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD SEC Bitcoin ETF’si için kararını bir kez daha erteledi ve gelecek yıl için Şubat ayını son tarih olarak belirledi. Menkul Kıymetler dava avukatı Jake Chervinsky, yatırımcıların SEC’den ne beklemeleri gerektiğine dair ayrıntılı bir açıklama yaptı.

SEC Bitcoin ETF’si için kararını geciktirmeli mi?

Kısa bir süre önce, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bir kez daha Bitcoin ETF kararını erteledi. Şimdi karar, uygulama için belirlenen son son tarih olan 27 Şubat 2019’da alınacak. Bitcoin ETF için başvuruda bulunan yatırım şirketi VanEck’te yönetmen ve dijital varlık stratejisti olan Gabor Gurbacs, konuya yönelik Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı:

CBOE borsasının listelendiği bir Bitcoin ETF için VanEck SolidX uygulaması Haziran ayı başlarında yayınlandı. Hükümetin icra savunma ve menkul kıymet davaları avukatı, Jake Chervinsky, konuyu Twitter’da detaylı bir şekilde tartıştı. Chervinsky, konuya yönelik şu açıklamaları yapıyor:

Bunu ön plana çıkaracağım: ETF’in başı dertte sanırım… Öncelikle, VanEck & SolidX’in bu yıl büyük işler yaptığını vurgulamak istiyorum. Ne yazık ki bazı şeyler kontrolden çıkmış durumda ve pazarların henüz bir ETFiçin hazır olması mümkün değil.

SEC, 2 ICO girişimini menkul kıymet olarak kaydediyor

Bulllion Star: “SEC’in kararını ertelemesinin Bitcoin’in ile ilgisi yok.”

20 Eylül’de SEC, öncelikli olarak piyasa manipülasyonunu içeren “göz önünde bulundurulma nedenleri”ni paylaştı. Chervinsky, konuya yönelik şu açıklamaları yapıyor:

SEC, CBOE BZX’in (ETF’yi öneren borsa) önemli bir düzenlenmiş piyasaya sahip bir gözetim paylaşımı anlaşması olup olmadığını bilmek istedi.

Bu süre zarfında Bulllion Star, bu sürekli gecikmelerin “Bitcoin’in altta yatan doğasıyla hiçbir ilgisi olmadığını” paylaştı ve şunları söyledi:

Altın, gümüş ve diğerleri gibi, bu yasal olarak bir emtia. Ancak SEC, pazarın şeklini beğenmiyor ama pazar Bitcoin’ler için yapılandırıldı.

VanEck, Bitcoin ETF’si için SEC’ten onay almaya yakın görünüyor

Piyasa manipülasyonu temel sorun

Jake Chervinsky, “piyasa manipülasyonunu” ele alıyor ve şunları söylüyor:

Temmuz 2018’de bu doğrudan Komünistlerden geldi, Winklevoss ikizlerinin Bitcoin ETF cazibesini öldürdüğü için asıl mesele manipülasyon. Bir şans değil. Her pazar bir dereceye kadar manipüle edilir. SEC’in bir ETF’yi onaylamadan önce sıfır  manipülasyonu talep edeceğini sanmıyorum, sadece bu olduğunda bunu tanımlama ve yargılama yeteneğini istiyorlar.

Ayrıca avukat, SEC’in kripto borsalarında herhangi bir yargılama yetkisine sahip olmadığını ve kurumları bilgi sağlamaya zorlayamayacağı için, bu sorunu çözmek adına ETF sürecinin üzerindeki gücünü kullandığını vurguluyor.

SEC üyesi : "Hiçbir kripto para almadım"

Jake Chervinsky: “ETF onayının süresi zamanla artacak.”

Chervinsky’ye göre, SEC Başkanı Jay Clayton‘ın piyasa gözetimi ihtiyacının bir ETF onaylanmadan önce ele alınması gerektiğini belirttiği son açıklama konusunda iyimser olmak için fazla bir neden yok. Ayrıca avukat, eğer karar vermek için son tarih bugün olsaydı, SEC’in ETF’ye %10 onay şansı vereceğini söylüyor. Bunun nedenini ise piyasadaki manipülasyonlara bağlıyor. Chervinsky, konuya yönelik şu açıklamaları yapıyor:

Piyasa yapısı gelişmeye devam ettikçe ve daha fazla gözetim-paylaşım anlaşması yapıldıkça ETF onayının süresi zamanla artacak.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin