bitcoin kitabı

11 yaşındaki çocuktan Bitcoin kitabı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Andrew Courey 11 yaşındaki bir öğrenci ve onu özel kılan şey ise bu yaşında bir Bitcoin kitabı çıkarması. Çoğu akranından farklı olarak boş zamanlarında kripto para birimlerini araştıran Andrew, her yaştan insanın anlayabileceği nitelikte bir Bitcoin kitabına imza attı. “Early Bird Gets The Bitcoin: The Ultimate Guide to Everything About Bitcoin” yani “Erken Gelen Bitcoin’i Alır: Bitcoin Hakkında Her Şey” adında bir kitap çıkaran küçük çocuğun kitabına Amazondan geleneksel ya da e-kitap formatında ulaşabiliyorsunuz.

Massachusetts eyaletinin Wellesley kentinde ebeveynleri ve kız kardeşiyle birlikte yaşayan Andrew şunları söyledi:

 Herkes kripto para birimleri hakkında, mantıklı görünen birkaç kaynak bulana kadar her kaynağı araştırarak 70-80 saat harcamak istemiyorsa, kitaba bakabilir. Bütün kitap, en basit ifadeyle, okunması ve anlaşılması kolay.

Küçük yaşta Bitcoin kitabı

Andrew Courey’in babası bir teknoloji yatırımcısı, Bitcoin’e olan ilgisi de buradan geliyor. Boş zamanlarında mobil uygulamalar geliştiren küçük çocuk babasıyla da sürekli olarak yeni iş fikirlerini paylaşıyor. Ailesi ile bir anlaşma yapan Courey, 14 yaşına kadar 20 milyon dolar kazanırsa okulu bırakacak. Bu hedefi için de şimdiden çalışmaya başlamış bile, ilk adımı da bir kitap yazmak olmuş. Andrew Courey, kitabında hem Bitcoin hem de Blockchain ile alakalı birçok kapsamlı bilgiyi sadeleştirerek okurlarıyla paylaşıyor. 57 sayfa olan kitabın içeriğinde ise şu konular yer alıyor:

  • Bitcoin cüzdanları
  • Ethereum
  • Kripto paralar
  • Blockchain
  • Kripto para arzı
  • Algoritmalar

Andrew’ın kitabının basit dilini anlamanız için şöyle bir örnek de verebiliriz. Bu cümleler Bitcoin cüzdanlarını anlatıyor:

Bir posta kutusu düşünün. Postacı, postayı herhangi bir posta kutusuna götürebilir. Fakat postayı sadece posta kutusunun anahtarına sahip olan kişi teslim alabilir.

Şu an yalnızca Yalnızca 22.50 dolarlık bir Bitcoin birikimine sahip olan Andrew Courey, ilk Bitcoin ve Ethereum yatırımlarını yenilerde yaptığını fakat kripto para satın almak istemediğini ifade ediyor. Andrew’a göre Amazon hisseleri satın almak daha mantıklı bir seçenek.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin