4 uzman yönü çizdi! Bir sonraki boğa koşusunda Bitcoin nereye ulaşacak? Fiyat tahminleri...
4 uzman yönü çizdi! Bir sonraki boğa koşusunda Bitcoin nereye ulaşacak? Fiyat tahminleri...

11 Mart Bitcoin fiyat analizi: BTC yönü için kritik nokta, 3.900 dolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

11 Mart Bitcoin fiyat analizi öncesi hafta sonu hareketlerini bir hatırlamak gerekirse;

Bitcoin hafta sonuna 4 saatlikte 100 mumluk hareketli ortalama (3.864 dolar) seviyesinden yükselerek başlamıştı. Bu yükseliş, 3971 doları gördükten sonra dün 3.880 dolar bandına kadar düşerek burada yatay hareketler sergiledi. Gün sonuna doğru ise bir yükseliş gören BTC/USD paritesi günü 3.916 dolarda kapattı. (Binance verileri)

11 Mart Bitcoin fiyat analizi

3.900 doların üzerinde kısmen olumlu olarak güne başlayan Bitcoin, Asya işlem saatlerinde hızlı bir düşüş yaşayarak güne başladı. Yaşanan bu satış hareketi, BTC’nin önemli bir destek noktası olarak kullandığı 100 mumluk hareketli ortalamaya kadar sürmesi dikkat çekiyor.

Buna göre 4 saatlik BTC/USD grafiğinde 100 mumluk hareketli ortalama, kripto paranın şu an içinde bulunduğu kanalın alt bandını oluşturuyor.

Son yaşanan düşüş sonrası şu an toparlanma çabası içinde gördüğümüz Bitcoin, 3.900 dolar direncinin hemen altında bulunuyor. 100 saatlik hareketli ortalamaya denk gelen 3.900 dolar ara direnci Bitcoin’in yükseliş seyrini devam ettirmesi için oldukça önemli.

4.000 dolar yolundaki diğer direnç noktaları ise 3.930 dolar ve 3.970 dolar olarak tespit ediyoruz. Bu hafta yukarı yönlü ivmelerde bu seviyelerin önem teşkil edeceği görülebilir.

Düşüş senaryosunda Bitcoin, 3.900 dolar seviyesinin altında bir kapanış ile günü tamamlarsa, 3.860 dolardaki destek seviyesi üzerinde baskı daha da artacağından bu seviye aşağı yönlü kırılabilir. Bu durumda da BTC/USD paritesinin yine 4 saatlik görünümdeki 200 mumluk hareketli ortalamasındaki (3.765 dolar) ikinci desteğini test etmesini görebiliriz.

11 Mart Bitcoin teknik göstergeleri

4 saatlik BTC/USD grafiğinde; MACD, yükseliş yönlü baskının varlığını göstererek negatif bölgeye geçmiş durumda. Stokastik RSI, aşırı satım bölgesine girdikten sonra son toparlanma çabasını yansıtarak, hafif yukarı yönlü bir ivmeye sahip. 3.900 doların üzerindeki saatlik kapanış, Stokastik RSI’dan olumlu sinyaller alınmasını sağlayacaktır.

Bunun yanında RSI, son düşüş hareketi ile yönünü dik bir şekilde aşağı çevirmiş durumda ve şu an 50 seviyesinin altında bulunuyor. Toparlanmanın devamı için RSI’nın yukarı dönüşü oldukça önemli.

Karışık sinyaller aldığımız önemli teknik göstergelerin tutarlı hareket etmeleri öyle gözüküyor ki Bitcoin’in 3.900 doları geçip geçmeyeceği ile şekillenecek.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin