Ethereum’un (ETH) yüzde 80’i balinaların elinde, peki ETH fiyatı bundan nasıl etkileniyor? İşte ETH hakkında şaşırtıcı gerçekler.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

7 Mart’ta dijital varlık araştırma şirketi Delphi Digital tarafından yayınlanan bir rapora göre, toplam dolaşımdaki Ethereum (ETH) arzının yüzde 80’inden fazlası 7.572 adres tarafından kontrol ediliyor.

Ethereum her hard fork’tan sonra yüzde 19 düştü

Daha doğrusu, raporda yer alan veriler ETH kripto paralarının toplam arzının yüzde 80’inden fazlasının 1.000 ETH’den daha yüksek bakiyeli adresler tarafından tutulduğunu iddia ediyor. Bu adreslerin sayısı 7.572’ye kadar çıkıyor. Araştırma, toplam adres sayısını, içerdikleri ETH’ye göre, 6.490 adresin 1.000 ila 10.000 ETH, 923’ünün 10.000 ila 100.000 ETH, 155’in 100.000 ila 1.000.000 ETH ve sadece dördünün 1.000.000 ila 10.000.000 arasında ETH tuttuğunu belirtiyor.

Ayrıca raporun devamında şimdiye kadar ETH fiyatının, her hard foktan sonra ortalama yüzde 19 oranında düştüğünü söylüyor. Şu ana kadar 5 hard fork gerçekleştiren ETH her güncellemenin ardından takip eden ilk 30 gün içinde düşüş yaşadı.

Ancak, geçen ay gerçekleşen Constantinople ve St. Petersburg güncellemelerinde, ETH’nin fiyatı %1’in altına indi. Rapordan anlaşılana göre, düşüşün blok ödüllerinde 5 ETH’den 3 ETH’ye düşmesine bağlı olduğu anlaşılıyor.

Merkezsiz uygulamalar (DApp) ETH’nin yüzde 2’sine sahip

Araştırmacılar ayrıca, 3 Mart itibarıyla, merkezsiz finans uygulamalarında 2.3 milyondan fazla Ethereum’un (toplam arzın yaklaşık yüzde 2’si) mevcut olduğunu belirtti.

Merkezsiz uygulamalarda bulunan toplam Ethereum arzının %98’i, merkezsiz stablecoin (DAI) karşılığında ETH’yi depozito olarak tutan, MakerDAO’nun akıllı sözleşmelerinde bulunuyor. En çok oy alan ETH’ye sahip ikinci merkezsiz finansman uygulaması, 3 Mart’tan itibaren yaklaşık 28.500 Ethereum’a sahip olan borç verme platformu Compound’dur.

Son olarak, rapor ayrıca yakın gelecekte Ethereum’un karşılaştığı teknik risklerle ilgili endişeleri de beraberinde getiriyor. Belgeler, bilhassa, Ethereum odaklı bir geliştirme şirketi ConsenSys’in hizmet altyapısı olan Infura’nın merkezileştirildiğine işaret ediyor. Infura, DApp geliştiricilerin DApp’lerini kendi tam node’lerini barındırmadan dağıtmalarına izin verir. Ancak, Infura’yı kullanan, geliştiriciler, tamamen Amazon Web Servisleri tarafından barındırılan altyapıya güvendiklerini savunuyorlar.

Raporun yazarı Delphi Digital, kendisini dijital varlıklar ve Dağıtık Defter Teknolojisi (DLT) ile ilgili tarafsız içerik üretmeyi ve kurumsal müşterilere analiz hizmeti sunmayı amaçlayan bir şirket olarak konumlandırıyor. Şirket ayrıca Morgan Creek Digital Assets’in kurucusu Anthony Pompliano’yu yönetim kurulu üyesi olarak barındırıyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Bizi Takip Edin