1 Kasım Bitcoin fiyat analizi: Kısa vadede düşüş işaretleri açığa çıktı!
8 Haziran Bitcoin analizi: BTC için muhtemel senaryolar

11 Mart Bitcoin analizi: BTC 6 bin 500 dolara düşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Analistlere göre panik yapan satıcılar, BTC’de uzun vadeli bir destek alanının kırılmasına sebep olabilir ve Bitcoin yakında 6 bin 500 dolara düşebilir.

Uzmanlara göre göstergeler, aşağı yönlü momentumunun daha da artacağını işaret ediyor. Bitcoin geçtiğimiz günlerde 9 bin 214 dolardan 7 bin 630 dolara kadar düştü. Salı günü hafif bir toparlanma girişiminde bulunan kripto para bu hareketi gerçek bir toparlanmaya dönüştüremedi.

Bitcoin 6 bin 500 doların altına neden düşebilir?

Uzmanlar; balina manipülasyonları, PlusToken dolandırıcılığı ve koronavirüsten ötürü BTC’nin 2 bin dolarlık bir dalışa hazırlandığı görüşünde.

Hızlı yayılan koronavirüs küresel borsalara zarar vermeyi sürdürüyor. Bitcoin de art arda düştü ve analistlerin kripto para birimi ve hisse senetleri arasında ikna edici bir korelasyon görmelerini sağladı.

Altana Dijital Para Fonu CIO’su Alistair Milne, konuyla ilgili şunları söyledi:

Kargaşa zamanlarında yatırımcıların en kötü performanstan ziyade en iyi performans gösteren yatırımlarını satmaları çok yaygın. Birçoğu satış yapamaz. İşte bu yüzden Bitcoin şu anda hisse senetleri ile ‘zayıf ilişkiyi temizliyor’.

Aşı bulunmazsa, enfekte ve ölü sayısı artmaya devam ettikçe koronavirus küresel finansal piyasayı daha uzun bir süre boyunca etkileyebilir. Bitcoin’in şu ana kadar salgına tepkisi hayal kırıklığı yaratıyor, bu da kripto para biriminin en son 2018 yılında görülen 6.500 dolarlık desteğine düşme riskinin nedenlerinden biri olabilir.

Bu hafta Bitcoin, genellikle Baş ve Omuz olarak bilinen bir teknik göstergenin varlığını doğruladı. Pazar günü ise fiyat taban çizgisinin altına düşerek bir arıza senaryosunun yaşandığını doğruladı.

Bitcoin şimdi az da olsa uzun vadeli bir desteği test ediyor (yeşil artan trend çizgisi). İlginç bir şekilde mevcut zemin, kırmızı çubuk kullanılarak temsil edilen bir başka destek aralığı ile birleşme halinde. Bitcoin’in adı geçen bölgeden bir geri tepme geçmişi var. Aynısı yaşanırsa fiyat 6.500 doların altına düşebilir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin