24 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC yükselişe geçmeden önce bu seviyeye düşebilir!
24 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC yükselişe geçmeden önce bu seviyeye düşebilir!

11 Aralık Bitcoin fiyat analizi: BTC destek bölgesine tutunmaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

11 Aralık Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin dün 3.700 dolar seviyesinde zirve yaptıktan sonra önceki günün düzeltme hareketine girdi.
  • Dünkü düzeltme hareketinde 3.475 dolara kadar düşen Bitcoin, bu seviyede taban buldu.
  • Yeni güne 3.500 dolar civarında başlayan Bitcoin, sabah saatlerinde 100 saatlik hareketli ortalamasını geçme mücadelesi veriyor.

11 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin önceki gün orta vadeli düşüş trendini 3.500 doların üzerinde hızlı bir yükseliş ile kırarak 3.789 dolara kadar tırmandı. Bu seviyeden gelen satışlar ise hızlı bir düşüş eğilimine giren kripto para, son kazanımlarını geri vererek yeniden 3.500 dolar bandına geri döndü.

Alt bölgede 3.480 – 3.500 dolar aralığının sağlam bir destek bölgesi oluşturduğu açıkça görülüyor. BTC/USD paritesi, bugün seviyeye tutunmayı başarırsa yeni bir yükseliş hareketi görülebilir.

Yükseliş senaryosunda Bitcoin’in ilk kısa vadeli direnci olan 3.545 dolar geçilirse ikinci hedef olarak 3.600 dolar seviyesi gözüküyor. Bitcoin bu mevcut kısa vadeli dirençlerinin üzerinde gün kapanışı yaparsa pozitif bölgede kazançlarını artırabilecek momentumu bulabilir. Fakat özellikle hareketli ortalama seviyelerinde rastlanan satış baskısı kripto paranın bugünlerde daha da yükselmesine engel oluyor.

Düşüş senaryosunda ise Bitcoin 3.480 doların altında saatlik kapanışlar yaptığı takdirde 3.400 – 3.350 dolar aralığına kadar gerileyebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, pozitif bölgede olmasına rağmen düşüş eğilimini devam ettiriyor.
  • Stokastik osilatör ise aşağı doğru hareket ederken aşırı satım bölgesine girmek üzere. Bu durum düşüşün bir miktar daha devam etmesi sonrası yeni alıcılar ile karşılaşılabileceğinin göstergesi olabilir.
  • RSI göstergesi ise 50 seviyesinin altında negatif bölgede olup yatay hareketine devam ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin