Her 10 kripto borsasının 9'u, kripto endüstrisinde düzenleme istiyor.
Her 10 kripto borsasının 9'u, kripto endüstrisinde düzenleme istiyor.

Her 10 kripto borsasının 9’u, kripto endüstrisinde düzenleme istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mistertango tarafından düzenlenen bir ankete göre kripto para borsalarının yüzde 88’i kripto endüstrisinde düzenleme istiyor.

Avrupa, Avustralya, Asya ve Güney Amerika’daki lider kripto borsaları arasında düzenlenen ankete 24 kuruluş katıldı.

“Bankaların koydukları engelleri kaldırmaları gerek.”

Sonuçlar, kripto borsalarının %88’inin sektörde düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kabul ettiğini gösterdi. Endüstriye yönelik tehditler ve sorunlara ilişkin görüşlerin de toplandığı ankette katılımcıların %40’ı kripto faaliyeti için banka tarafından uygulanan engellerin kaldırılmasının sektörün daha fazla benimsenmesine yol açacağına inanıyor.

Katılımcıların %30’u piyasadaki olası bir çöküşün, kripto sektörünü bekleyen en büyük tehdit olduğunu düşünürken %17’lik bir kesim ise iç düzenlemelerin bir sorun teşkil ettiği görüşünde.

“Herkes kripto endüstrisinde düzenleme istiyor.”

Mistertango’nun işletme müdürü Gabrielius Bilkštys, Finextra’ya verdiği röportajda kripto para düzenlemelerini ele aldı.

Bilkštys:

Endüstri, düzenleme için haykırıyor ve yanıtlar da bunu gösterdi. Belirsizlik en büyük korkudur ve düzenleme ihtiyacımız olan istikrarı sağlamak için kritik öneme sahiptir. Ne yazık ki, dünya çapında ya da başka bir düzenleyici konsensüs yoktur. Kripto para birimlerinin, fiat paraların sahip olduğu ölçek ve yaygınlığa doğru hareket etmeleri için uyumlu, dikkate alınacak ve kapsamlı bir düzenlemeye ihtiyaç vardır. Böylece düzenleme, kripto pazarının gelişimine bir engelleyici değil, bir katalizör olacaktır.

ABD’de SEC, son dönemde kripto borsalarının iç işleyişlerine yönelik incelemelerini artırdı. Bu, özellikle de son zamanlarda yapılan anketin ışığında, yönetmeliğin hem sektörde hem de endüstrideki daha fazla meşruluğun sağlanması için ihtiyaç duyulduğunu kanıtlayan bir sonuç olarak görülüyor.

Kripto endüstrisinin gelişebilmesi ve boğucu bürokrasiye kurban gitmemesi için doğru yönde düzenleme yapılması gerektiği, çoğunluğun ortak fikri.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Wirex’in kripto debit kartı sayesinde XRP kullanımı ciddi oranda arttı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin