Google'da en çok aranan ilk beş kripto para
Google'da en çok aranan ilk beş kripto para

Google istatistikleri Bitcoin için en kötüsünün geçtiğini mi gösteriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

“Market Maven” CEO’su ve yazar Clem Chambers, “Bitcoin” arama terimiyle ilgili Google istatistikleri gösterilen “Google Trends” hizmetinin, Bitcoin yatırımcıları için en kötü durumun sona erdiğini gösterdiğine inanıyor. Ancak, Bitcoin’in yeni düşük seviyeler göreceğine inanıp, alım için erken olduğunu düşünüyorsanız, bu iyi bir istatistik gibi durmayabilir.

Google istatistikleri Bitcoin aramasındaki düşüklükle dikkat çekiyor

Kısa bir süre önce Forbes için yazan Chambers, “Google Trends” den bazı ilginç istatistikler topladı.

Chambers konuyla ilgili şunları söyledi:

Bitcoin, büyük bir marka etkisine sahip. Ne sebepten olursa olsun, tüm dünyayı cezbedecek bir etkiye sahip.

Google Trends statistics: Bitcoin compared to Trump, Taylor Swift, and the stock market. (Source: Google, Forbes, Clem Chambers)

Chambers, hisse senedi fiyatlarının düştüğü zaman borsaya olan ilginin arttığını, ancak bunun tersinin de Bitcoin için geçerli olduğunu belirtiyor. Bitcoin fiyatı yükselirse, arama hacimleri de artar.

Bu, hisse senetlerinin korku ile kriptoların ise hırs ve kendi özünde baştan çıkarıcı bir fikir ile yönetildiğini gösteriyor.

“Bitcoin” için arama hacmi, kripto para piyasasının zirvesiyle birlikte en tepeye ulaşmıştı. Son dört ay içindeki aramalara bakıldığında, Bitcoin fiyat artışlarıyla ilişkilendirilen yeni zirveler görülüyor. Chambers şu an ise aramalarda bir yükselme görüldüğüne işaret ederek, bir şeyler olabileceği inancını taşıyor. Yine de daha karamsar olanların daha kesin eğilimler görmek için bekleyeceklerini düşünüyor.

Google Trends statistics: Bitcoin, April 1, 2018 to August 4, 2018. (Source: Google Trends) 

Google’ın gerçek arama hacimleri ile ilgili rakamları vermediğini belirtmek gerekir. Google’ın paylaştığı rakamlar oransal ifadelerle gösteriliyor. Öyle ki 100, terimin zirve popülaritesini temsil ederken, 50, zirvede olan terim ile karşılaştırıldığında, ilgili kelime aramaların yarısı kadar olduğunu gösterir.

Chambers, istatistiklerin en kötünün geçtiğini gösterdiğine inanıyor. Zaten Bitcoin’e yatırım yaptığını ifade eden Chambers, daha fazla Bitcoin almak için en düşük fiyat noktasını belirlemeye çalıştığını ifade ediyor:

Bu, hala 5.000 doların altında bir satın alma fırsatı beklediğimden endişe duyduğum bir süreç.

Bitcoin’e daha önce yatırım yapmış olanlar için, özellikle Bitcoin’e 15.000 dolar ve üstü fiyatlarından satın alanlar için, en kötünün geçmesi sadece rahatlama duygularına yol açabilir.

Bu istatistiklere rağmen Bitcoin için en kötü durum henüz geçmemiş de olabilir mi?

Diğer yandan Bitcoin için en kötü durumun henüz geçmeme olasılığı da var. Her zaman olduğu gibi, Bitcoin için moda kelime “volatilite” dir. Bitcoin’in fiyatı son birkaç gündür tekrar düştü ve Bitcoin ayıları kontrole geri döndü.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin