kripto para yatırımı
Devere Group'dan küresel kripto para yatırımı anketi

10 kişiden 6’sı kripto para yatırımı düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni yapılan küresel bir anket, henüz kripto para yatırımı yapmamış 10 kişiden 6’sının Bitcoin gibi kripto paraları yatırım portföylerine dahil etmek istediğini ortaya çıkardı.

Bu arada, portföylerinde kripto parası olan 10 kişiden 7’si önümüzdeki 12 ay içinde risklerini artırmayı planlıyor. Anket, Dünyanın en büyük bağımsız finansal hizmetler kuruluşlarından biri olan Devere Group tarafından yapıldı. Anket sonuçlarına göre, daha önce kripto para almayanların yüzde 62’si ‘evet’, yüzde 26 ‘hayır’, yüzde 12 ‘si kararsızım yanıtını verdi.

Portföyünde kripto para olan yatırımcılara ise “yatırım portföyünüze en az bir kripto para birimi dahil düşünüyor musunuz?”  şeklinde soru soruldu. Sonuçlar,  yatırımcıların yüzde 71’i, bir sonraki yıl bu riskin artmasını istediklerini, yüzde 25’inin yapamayacağını ve yüzde 4’ünün kararsız oldukları şeklindeydi.

Geleneksel yatırımcıların, Kripto para yatırımı düşünmesi önemli bir adımdır

Ankete katılan 800 kişi, ABD, Avustralya, BAE, Katar, İsviçre, Hong Kong, İspanya, Fransa, Almanya ve güney Afrika’da bulunan Devere müşterileridir. Devere Group’un kurucusu ve CEO’su Nigel Green, yapılan anketi şöyle açıkladı:

Şu anda kripto parası bulunmayan kişilerin yüzde 60’ından fazlasının yatırım portföylerine dahil etmeyi düşünmesi dikkat çekicidir. Finansal konularda gelenekçi olan yatırımcıların büyük bir kısmı, Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi kripto paralarda ortaya çıkabilecek fırsatları dikkate almanın ne kadar önemli olduğunun altını çiziyor. Bu da altı çizilmesi gereken bir durumdur.

Son zamanlarda kripto para birimleri ve bunların nasıl çalıştığıyla ilgili genel bir farkındalık ortaya çıkmıştır. Buna ilave olarak kripto para birimi düzenlemesinin artık kaçınılmaz olduğu yönünde beklentinin artması belki de bu kadar yüksek oranda insanın, portföyleri için kripto olanaklarına bakmaya açık olmasının ana nedenidir.

Anket, yatırım portföyünde kripto para tutanların çoğunun, devam eden dalgalanmaya rağmen, getiri potansiyelinin, potansiyel risklerden daha ağır basacağına inandığını gösteriyor.

Devere ceo’su Nigel Green ayrıca  “bu yatırımcıların 2018 yılında kripto paralardan iyi getiri beklediklerini, daha uzun vadeli bir yatırım olarak gördüklerini ve piyasanın nihayetinde istikrara kavuşacağını “ düşünüyor. Devere ceo’su,  kripto para piyasasının hala bir kumar olarak görüldüğünü söyledi.Yasal olmayan çok fazla varlık olduğunu bu tarz kripto varlıklara dikkat edilmesi gerektiğini dile getirerek, şu sonuca vardı:

Ancak, bugünün dijital dünyasının dijital paralara ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Piyasadaki mevcut kripto paralardan bir yada ikisinin başarıya ulaşacağını düşünüyorum. Bu, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash ya da diğerlerinden herhangi biri olabilir.

mondovisione

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin