10 Kasım XRP
10 Kasım XRP analizi: XRP yeni bir fiyat sıkışmasına doğru gidiyor

10 Kasım XRP analizi: XRP yeni bir fiyat sıkışmasına doğru gidiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

10 Kasım XRP fiyat hareketleri için önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • XRP dün güne yükseliş ile başlamasına rağmen 100 saatlik ortalamasını geçemeyince 50 sente doğru bir gerileme yaşadı.
  • Günün geri kalanını 200 saatlik ortalamasında geçiren XRP’deki dar banttaki hareketler dikta çekti.
  • Hafta sonu başlangıcında da dar bantta hareketlerini devam ettiren XRP’de yeni bir fiyat sıkışması görülüyor.

10 Kasım XRP fiyat hareketleri

Güne düşük hacimli olarak 0,5040 dolar seviyesinden başlayan XRP, bugün çok önemli bir karar aşamasında gözüküyor. Zira günlük XRP/USD grafiğine baktığımızda XRP’nin bulunduğu seviye 100 ve 200 günlük ortalamalarının kesiştiği nokta olarak duruyor.

Ayrıca XRP 5 Kasım tarihinde aynı ortalamaların 4 saatlik görünümünde çakışması ve pozitif yönlü geçişi sonrası mevcut seviyesinden (0,4750 dolar) yaklaşık yüzde 20 oranında yükseliş ile 0,5557 dolara kadar yükselmişti.

XRP/USD paritesine saatlik görünümde baktığımızda ise dünkü düşüş dalgasında kripto paranın 100 saatlik hareketli ortalama desteğine tutunabildiğini gördük.

XRP’nin aşağı yönlü esnekliğinin sert olması ve yukarı yönde de yükseliş için yeterli alıcıya henüz ulaşamaması fiyatın bir sıkışmaya girmesine neden oldu. Genelde bu tür sıkışma hareketlerinin önemli kopmalarla sonuçlandığına zaman zaman şahit olduk. Günlük fiyat grafiğinde bahsettiğimiz durum daha net şekilde görülüyor.

Ayrıca günlük görünümde gözüme çarpan önemli harekete geri dönecek olursak; 100 günlük ortalama bugün 200 günlük hareketli ortalama ile çakışmış konumda görünüyor. Her zaman rastlanmayan böyle bir çakışmaya piyasanın olumlu tepki vermesi haline XRP özelinde yukarı yönlü bir ivme başlayabilir. Uzun vadeli bir hareket olarak değerlendirebilecek bu kopmaya önümüzdeki günlerde şahit olabiliriz.

XRP için önemli teknik göstergeler

Hafta sonu oluşacak fiyat hareketleri ile ilgili daha sağlıklı veriler alabileceğimiz 4 saatlik görünümünde MACD göstergesinin negatif bölgedeki eğiliminin düşüşte olması olumlu algılanabilir. Bu göstergenin yeşile dönme ihtimali ise XRP’de yükselişi hızlandıracak bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Stokastik osilatör ise 4 saatlikte aşırı satım bölgesinden dik bir şekilde yukarı hareket ederek yükseliş yönlü sinyal vermeye başlıyor. RSI ve CCI göstergelerinin ise stabil konumda devam ettiğini görüyoruz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin