14 Nisan Bitcoin analizi: BTC için muhtemel fiyat senaryoları
14 Nisan Bitcoin analizi: BTC için muhtemel fiyat senaryoları

10 Kasım Bitcoin analizi: BTC’de geri çekilme devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

10 Kasım Bitcoin fiyatı ile ilgili önemli detayları şu şekilde özetledik:

  •  Dün 6.500 dolar seviyesine tutunamayan BTC 200 saatlik ortalamasını aşağı yönlü kırarak hızlı bir düşüş yaşadı.
  • Düşüş sonrası 6.440 – 6.415 dolar bandında günü tamamlayan Bitcoin hafta sonuna düşen bir eğimle girdi.
  • Hafta sonunu ilk saatlerinde ise hafif toparlanma çabaları BTC/USD paritesini 6.420 dolardan 6.450 dolara kadar taşıdı.

10 Kasım Bitcoin fiyat hareketleri

Son 3 gündür devam eden Bitcoin’in satıcılı seyri sonucu kripto paranın dün zaman zaman 6.400 doların altına sarktığı görüldü. Düşüş eğiliminin açıkça görüldüğü BTC/USD paritesinde toparlanma çabaları görünse de oluşan tepeler bir önceki zirve seviyelerini altında meydana geliyor.

Yükseliş için yeterli momentumu bulamayan Bitcoin, her toparlanma çabasında satış baskısı nedeniyle kendine daha düşük seviyelerde taban buluyor. Bu durum önemli hareketli ortalamalarında birbirine iyice yakınlaşmasını sağladı. Öyle ki 100 saatlik hareketli ortalama negatif işlemlerin etkisi ile 200 saatlik hareketli ortalamayı aşağı yönde kesecek seviyelere yaklaştı. Bu negatif yönlü geçiş gerçekleşirse Bitcoin’de kayıpların hızlanabileceğini görebiliriz.

Bundan dolayı Bitcoin ile ilgili işlemlerde bu geçişe neden olabilecek 6.400 dolar altı kapanışlar dikkatle takip edilmelidir.

Bitcoin’in kısa vadede toparlanma süreci için ise 6.500 doların üzerindeki gün kapanışına ihtiyaç vardır. Bu seviyenin altındaki gün kapanışları hafta sonu için düşüşü tetikleyecek faktörlerden sayılabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik görünümünde düşük seviyelerde alıcı bulan Bitcoin’de MACD göstergesi hafif alıcılı sinyaller üretiyor. Fakat yazım esnasında bu sinyallerin zayıfladığını da söylemekte fayda var.

Hızlı bir düşüş sonrası yaşanan toparlanma stokastik osilatörü aşırı alım bölgesine taşımış durumda. Fakat bu göstergenin aşağı yönlü eğilimi satışların devam edebileceğini gösteriyor. Stoch aşırı satım bölgesinden dik bir şekilde aşağı indiği taktirde BTC/USD’de satışların hızlanabileceği ihtimali üzerinde durabiliriz.

Diğer yandan kritik 50 seviyesinin altında olan RSI ve yönünü güney çevirmiş olan CCI’da düşüş yanlı hareketler gösteren diğer önemli göstergeler olarak dikkat çekiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin