FINRA, firmalara kripto etkinlikleri hakkında bilgi vermelerini istedi
FINRA, firmalara kripto etkinlikleri hakkında bilgi vermelerini istedi

FINRA, firmalara kripto etkinlikleri hakkında bilgi vermelerini istedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

FINRA (Mali Sanayi Düzenleme Kurumu), ABD aracı kurumları ve borsalarından sorumlu öz düzenleyici kurum üyelerinin kripto para faaliyetleri hakkında bilgi sunmalarına yönelik bir talepte bulundu.

Cuma günü yayınlanan bir bildiride kuruluş, uyarının kripto varlıklar veya dijital para birimleriyle ilgili herhangi bir faaliyette bulunulması halinde her bir firmayı, FINRA’yı derhal haberdar etmeleri için uyardı.

FINRA açıklaması

2007 yılında mevcut diğer sanayi kuruluşlarının konsolidasyonu amacıyla olarak kurulan FINRA, kripto endüstrisine ihtiyatlı yaklaşımını şöyle sürdürdü:

Dijital varlıklar piyasası, önemli ölçüde büyüdü ve perakende yatırımcılarına giderek daha fazla ilgi duyuyor. Aynı zamanda piyasanın, dijital varlıkları ve ticaret yaptıkları platformları içeren dolandırıcılık ve diğer menkul kıymetler kanunu ihlalleri de dahil olmak üzere yatırımcı koruma endişesi var.

İlgili FINRA ve SEC kurallarının tüm üyelerine tavsiyede bulunan bildiride, herhangi bir firma, kripto para varlıklarını işlemeyi, onları kabul etmeyi, token satışlarına katılmayı, kripto para ya da token kazanma önerisinde bulunmayı düşünürse, bilgilendirilmek istedikleri belirtildi.

Düzenleyici peyzaj

Bu son uyarı, son aylarda düzenleyici kurumlardan endüstrinin muazzam büyümesini kabul etmek için yapılan pek çok ifadeden sadece biri ancak bu ifade ihtiyatlı bir yaklaşımı teşvik edecek.

Haziran ayı sonunda, İngiltere Merkez Bankası İhtiyati Düzenleme Kurumu bankaların, sigorta şirketlerinin ve yatırım şirketlerinin kripto varlıklarla ilgili risklere ilişkin CEO’larını uyaran bir mektup yayınladı.

Birleşik Krallık kripto endüstrisinin kendi düzenleyici organı olan Crypto UK, mektuba cevap vererek ve endüstrinin kendisi ile düzenleyiciler arasındaki net diyaloğu teşvik ederek şu açıklamalarda bulundu:

ABD endüstrisinin dünyanın en büyük kripto ekonomisiyle benzer bir ilişki kurabilmesini görmek ilginç olacak.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin