Bitcoin yönünü ararken bu seviye kilit hale geldi
Bitcoin yönünü ararken bu seviye kilit hale geldi

0,1 BTC’den fazla değer bulunan Bitcoin adresleri 3 Milyonu Aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto analiz şirketi Glassnode’un sağladığı verilere göre 0,1 BTC’den fazla bulunan Bitcoin adreslerinin sayısı 3 milyonu aştı. Hepsi benzersiz bir bireyi temsil etmese de, eğilim açık: BTC sahiplerinin sayısı artmaya devam ediyor.

Bitcoin adresleri büyümeye devam ediyor

Kripto piyasası, kullanıcılara benzersiz çözümler ve hizmetler sunmaya devam ederken, Bitcoin adreslerinin sayısı artmaya devam ediyor. Bu, birkaç gün önce gerçekleşen son fiyat düzeltmesine rağmen. 0,1 BTC’den fazla Bitcoin adreslerinin sayısında küçük bir geçici düşüş olsa da, eğilim netliğini koruyor.

Buna ek olarak, kripto para birimi analisti PlanB, Bitcoin adreslerinin büyümesini bir ülke ve para politikası ile karşılaştırdı. PlanB, Twitter’da Bitcoin’in yaklaşık 3 milyonluk nüfusu ile hızla büyüyen bir ülke haline geldiğini belirtiyor. Bu kullanıcılar, servet depolamak ve işlem yapmak için Bitcoin kullanmaya hazır.

Her adresin bağımsız ve benzersiz bir kullanıcı olduğunu düşünürsek, Bitcoin’i nüfus açısından dünyanın en büyük 134. ülkesi yapan yaklaşık 3 milyon kullanıcı söz konusu. Aynı zamanda, bu kullanıcıların kullanmaya hazır oldukları para birimi, 200 milyar dolarlık bir parasal tabanı olan Bitcoin’dir ve bu, onu dünyanın 21. en büyüğü yapıyor.

Erken benimseme

Buna ek olarak PlanB, Bitcoin’in “erken benimseme” aşamasından ziyade hala bir inovasyon aşamasında olduğunu düşünüyor. Bu, trend devam ederse önümüzdeki yıllarda kullanıcı sayısının fırlayabileceği anlamına geliyor. PlanB, genellikle dünya çapında gerçekleşen teknolojik süreçlere ve bu teknolojinin benimsenmesine uygulanabilen Teknoloji benimseme S-eğrisine atıfta bulunuyor.

Bitcoin adreslerinin sayısı, tüm piyasanın nasıl genişlediğini ve bunu ne kadar hızlı yaptığını anlamak için iyi ölçümler olabilir. Şu anda büyüme doğrusal ve Bitcoin’in fiyatı düştüğünde bazı darbeler oluyor. Aksine, Bitcoin’in fiyatı ani artışlar yaşadığında da bu durum meydana geliyor.

Bitcoin, mal alıp satmak, enflasyondan korunmak ve değer depolamak için kullanılabilir. Artık ülkeler, korona virüsü kriziyle yüzleşmek için büyük miktarlarda para basmaya karar verdiklerinde, Bitcoin dünya çapında para politikasına karşı bir koruma olarak çalışabilir.

usethebitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin