23.07.2023 Günün Kripto Para Haberleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı bu hafta 30.000 doların altına düştü ve Federal Rezerv’in (FED) yeni süper hızlı ödeme sistemi nedeniyle, kripto paralara olan ihtiyacın azalacağı endişeleri var. Ancak bu videoda, kripto paraların hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu ve bu boğa piyasasında doğru yolda olduğumuzu göstereceğiz.

2023 yılı itibariyle, kripto paralar hâlihazırda finansal piyasaları domine ediyor. Eğer tahvillere yatırım yaptıysanız, tahviller yüzde 0.5 değer kazandı. Hisse senetleri ise neredeyse yüzde 20 değer kazanarak büyük bir yıl geçiriyor. Altın da yüzde 7’lik değer artışıyla iyi bir yıl geçiriyor. Ancak kripto paralar bu oranları aşarak yüzde 55 ile yılın en iyi performansını sergiliyor.

Şimdiye kadar olan boğa piyasasının gelişimine bakarsak, Bitcoin ve diğer kripto paraların ne kadar yükselebileceğini ve Blackrock’ın Bitcoin ETF haberinden bu yana gerçekleşen en büyük beş gelişmeyi inceleyeceğiz.

Bull marketlerin geçmişte nasıl işlediğine dair bir analiz yapılırsa, ilk yükseliş döngüsü 200 katlık bir artışla, sonraki döngü 100 katlık bir artışla ve en son döngü 20 katlık bir artışla sonuçlandı. Bu döngüyü düşünürsek, bu kez 10 katlık bir artış bekleyebiliriz. Bu, Bitcoin’in değerinin yaklaşık 150.000 dolara çıkabileceği anlamına geliyor.

Son birkaç haftada gerçekleşen beş büyük gelişmeye bakarsak:

1. Fidelity’nin Blackrock’ın Bitcoin ETF başvurusunu duyurmasının ardından kripto paralara ilgi göstermesi.
2. Avrupa’nın 12 aylık bir gecikmenin ardından gerçek Bitcoin ile desteklenen ilk Bitcoin spot ETF’ine sahip olması.
3. Blackrock’ın haberiyle birlikte, Avustralya’nın varlık yönetim firması Monochrome’un kendi Bitcoin ETF başvurusunu yapması.
4. Vanguard’ın, Riot Blockchain ve Marathon digital hisselerine yarım milyar dolarlık yatırım yapması.
5. Japonya’nın en büyük bankalarının, Cosmos zincirinde bir stablecoin tanıtmak için işbirliği yapması.

Sonuç olarak, her ne kadar kısa vadede düşüşler yaşansa da, kripto paraların gelecekte büyük bir artış göstereceği ve önemli bir finansal varlık olmaya devam edeceği kesin olarak görülüyor Eğer bir düşüş daha yaşanırsa, bu durumun yatırım fırsatı olarak değerlendirilebileceği ve büyük şirketlerin (Blackrock, Fidelity, Vanguard vb.) ve bankaların kripto paraları benimsemesiyle kullanıcı sayısının 300 milyondan 1 milyara çıkacağı tahmin ediliyor. Bu gelişmeler ışığında, kripto paraların geleceğine dair umutlar hiç olmadığı kadar güçlü görünüyor.

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin