Güney Kore, Terra kurucu ortağının varlığını dondurdu

Güney Kore, Terra kurucu ortağının varlığını dondurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir yandan FTX borsası ile ilgili olan süreç devam ederken, bir önceki çöküşün baş mimarı Luna ile ilgili de gelişmeler sürüyor. Hatta bazı raporlarda Terra’nın verdiği zararla birlikte FTX dolaylı yoldan etkilendi. Bu da kriz dalgasını ateşleyen bazı nedenlerden oldu. Her ne olursa olsun piyasada bir enkaz bırakıldı.

FTX krizinin ardından pek çok kesimden ise açıklamalar peş peşe geldi. Son olarak Ripple Labs CEO’su Brad Garlinghouse açıklamalarda bulundu. Garlinghouse, şeffaflık ve güven ana odak noktası olmaya devam ederse, kripto endüstrisinin FTX’in erimesinden sonra daha güçlü olacağına inanıyor. “Kripto ve Blockchain ile gerçek dünya sorunlarını çözme konusunda dürüst konuşmalar” yapmanın önemine vurgu yaptı.

Diğer yandan Güney Kore savcıları, Terra Labs hakkında yeni kararlar verdiğini açıkladı. Savcılar, Terraform Labs’ın kurucu ortağı Daniel Shin’e ait yaklaşık 104 milyon dolar değerindeki varlıkların dondurulması için bir mahkeme emri aldığını bildirildi. 

Terra kurucu ortağıyla ilgili varlık dondurulması 

Yetkililer, kripto para birimi LUNA’yı token çökmeden önce yüksek fiyatlara satarak haksız yere kar elde ettiğini iddia ediyor. Bu yüzden Terra kurucu ortağının elindeki varlıkları dondurma yönünde hamle yaptı. Shin ise bu iddiaları tamamen yalanladı.

Seul Güney Bölge Mahkemesinin Perşembe günü yerel savcıların Terra kurucu ortağı Shin Hyun-seung, diğer adıyla Daniel Shin’e ait yaklaşık 140 milyar won (104 milyon $) varlığın dondurulması talebini onayladığı bildirildi. 

İddianamenin dondurulması kararı, bir şüphelinin suç gelirlerini yargılamadan önce elden çıkarmasını önlemek için alınan bir ihtiyati tedbir olduğu belirtildi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin