Grayscale, SEC’in ETF reddine sert bir şekilde karşı çıktı

Grayscale, SEC’in ETF reddine sert bir şekilde karşı çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Grayscale, Bitcoin ETF’nin reddi üzerine SEC’e karşı savunmaya geçti. SEC, özetini 9 Kasım’a kadar sunması gerekiyor. Varlık yöneticisi, her iki taraf 21 Aralık’ta nihai bir özet sunmadan önce 30 Kasım’da bir özet sunacak.

Dijital varlık yöneticisi, Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) spot Bitcoin ETF’ye dönüştürmek için ciddi çalışmalarda bulunmuştu. Bunun için diğer ETF’leri örnek gösteren şirket, SEC ile anlşacabileceğini düşündü. Ancak ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu’ndan beklediği cevabı alamadı. 

Şirket sonrasında ise, başvuru reddine itiraz etmek için ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu’na (SEC) karşı açılış özetini sundu.

Grayscale’in çok beklediği ETF reddedildi

Dünyanın en büyük kripto varlık yöneticisi olarak gösterilen Grayscale Investments, spot Bitcoin ETF’yi reddettiği için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı çıktı.

Varlık yöneticisi, elinin altıda 12 milyar dolarlık Bitcoin Trust’a sahip. Bu varlıkların tamamını spot Bitcoin ETF’ye dönüştürmek istiyor. Fakat SEC, dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonu risklerini gerekçe göstererek teklifi geri çevirdi.

Grayscale, menkul kıymetler düzenleyicisinin vadeli işlem bazlı Bitcoin ETF’lerine izin vermesi ve benzer endişelere maruz kalmasına anlam veremiyor. Hatta şirket bu kararın “ayrımcı” olduğunu düşünüyor. Grayscale;

“SEC’in Bitcoin ile ilgili ETF’lere uyguladığı test hatalı ve Bitcoin ETF’lerini tespit etmek için ‘özel bir sertlik’ ile tutarsız bir şekilde uygulandı.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin