Grayscale, Bitcoin spot ETF için bakım kimden yardım istiyor?

Grayscale, Bitcoin spot ETF için bakın kimden yardım istiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin spot ETF konusunda varlık yöneticisi bir türlü onayı alamadı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na ETF için başvurularda bulunan Grayscale henüz bir sonuca varamadı. Net bir sonuç çıkmamasının ardından şirket yatırımcılardan yardım istedi.

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi olan Grayscale Investments, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) Bitcoin spot borsa yatırım fonu (ETF) uygulamasını onaylamaya ikna etmeyi amaçlayan bir kampanya başlattı. Grayscale, 25,7 milyar dolarlık Bitcoin güvenini (GBTC) bir Bitcoin spot ETF’ine dönüştürmeyi hedefliyor.

Şirketin elinde bulunan varlıkların miktarı oldukça fazla. Ancak Grayscale Investments, varlıkların spot yatırım fonunda değerlendirmek istiyor. Bunun için SEC tarafından onay alması gerekir. Ancak SEC son yapılan başvuruları pek olumlu sonuçlandırmadı.

Bitcoin spot ETF için yatırımcılar yardım edebilecek mi?

Grayscale Investments Salı günü, Grayscale Bitcoin Trust’u bir spot Bitcoin ETF’ye dönüştürmek için SEC ile yaptığı başvuru hakkında “Amerikalı yatırımcıları yorum göndermeye eğitmek ve teşvik etmek” için bir kampanya başlattığını duyurdu. GBTC, yönetim altındaki varlıklarda 25.7 milyar dolar ile şirketin en büyük yatırım ürünü.

Başvuru, onaylanması halinde yeni Bitcoin ETF’nin hisselerini listeleyecek ve takas edecek borsa olan NYSE Arca tarafından 19 Ekim’de yapıldı. 15 Aralık’ta SEC, Grayscale’in başvurusunu değerlendirmek için daha uzun bir süre belirledi. 4 Şubat’ta Komisyon, halktan başvuru hakkında yorum yapmasını istedi.

SEC, şimdiye kadar yalnızca Bitcoin vadeli ETF’lerini onayladı. Menkul kıymetler bekçisi, Bitcoin spot ETF uygulamalarını reddetmeye ise devam ediyor.

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein ise konuyla alakalı şunları söyledi: 

“Amerikalı yatırımcıların Bitcoin elde etme konusunda bir seçeneği olmalı. Dijital varlıkların benimsenmesinde bir devrilme noktasına ulaştığımız açık. Düzenleyici statükoyu korumak güvenli bir seçenek gibi görünebilir, ancak gerçek şu ki değişime ayak uyduramamak ana cadde yatırımcıları ve ülkemiz için çok daha riskli bir yol.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin