Grandshores Japon Yeni’ne sabitlenmiş yeni bir stablecoin çıkartacak
Grandshores Japon Yeni’ne sabitlenmiş yeni bir stablecoin çıkartacak

Grandshores Japon yenine sabitlenmiş yeni bir stablecoin çıkartacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para evreninde stablecoin’lere olan ilgi giderek artıyor. Son yapılan denemelerde stablecoin’lerin dolara sabitlenmiş olduğu görülüyor. ancak bu kez Çin kaynaklı farklı bir fon olan Grandshores, beklenenin aksine doları tercih etmiyor. Çin’in Hangzhou şehri hükümetinin desteklediği 1 milyar dolarlık Blockchain kurucu ortakları, Japon Yeni’ne sabitlenmiş bir stablecoin çıkarmayı planlıyor.

Xiong’An (Grandshores) Blockchain fonunun kurucu ortaklarından Yao Yongjie, projenin çoktan başladığını belirtti.  Yongjie, ekibin bu yılın sonunda veya 2019’un başında stablecoin’i başlatmayı umduğunu söyledi.

Rapora göre, Grandshores Technology’nin projeyi finanse etmek için 12.7 milyon Amerikan doları değerine karşılık gelen 100 milyon Hong Kong doları  yatırım yapması planlanıyor. Yongjie’nin açıklamalarına bakıldığında bu yatırımın da kısa sürede yapılacağı düşünülüyor.

Yongjie, fonun Çin dışındaki akredite yatırımcılardan Tether cinsinden katkı aradığını söylüyor. Dahası, Blockchain’in kurucu ortakları zaten proje için Japonya’da orta kademe bir banka ile çalışıyor. Ancak kurucu ortaklar, kurumun adını açıklamayı reddetti. Yao, gelecekte Hong Kong’da geliştirilen stablecoin’in Hong Kong ve Avustralya dolarını da geliştirilebileceğini ekledi.

Grandshores Blockchain Fonu farklı yatırımcılardan oluşuyor

Bu yılın Mayıs ayında firmanın yüzde 60’ından fazlası satın alındı. Sonrasında  önceki adı olan SHIS adından vazgeçildi. Firma, resmi olarak yeniden markalandı.

Grandshores Blockchain Fonu, daha önce bildirildiği gibi nisan ayında Yao’nun başkanlığını yaptığı Hangzhou merkezli bir yatırım firması olan Tunlan Capital tarafından başlatıldı.Ortaklar arasında yerel yönetim ve Çinli Bitcoin zenginlerinden  Li Xiaolai de yer alıyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin