featured

Bütün gözler Fed kararında: Bitcoin fiyat hareketi üzerinde nasıl bir etkisi olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 3 Mayıs ve 4 Mayıs 2022’de, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) faiz oranlarını artırma kararı, kripto piyasasında dalgalanmalar yarattı. Bu, birçok yatırımcının Bitcoin rallisinin Kasım 2021’de görülen tüm zamanların en yüksek seviyelerine kadar devam etmeyeceğini düşünmesine neden oldu.

Fed tarafından belirlenen faiz oranları, hisse senetleri ve kripto para piyasaları arasındaki süregelen ilişkiyi incelemek yatırımcıların sıradaki hamlelerine karar verebilmeleri açısından olukça önemlidir.

Kripto piyasasında neler oluyor?

İlk şoka rağmen, Bitcoin rallisi başladı ve piyasa liderinin fiyatı yılın başından bu yana %70’in üzerinde bir yükseliş kaydetmeyi başardı. Ancak son 30 gün içinde varlıkların birbirinden farklılaştığı ve benzersiz yollar çizdiği görüldü.

Bu, zincir üstü ve sosyal istatistiklerle yakından ilgilenenler için fırsatlar sunuyor. Çünkü, bir kripto para birimi patlamadan önce bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olur.

Bitcoin ve hisse senetleri arasındaki artan ilişki

Bitcoin Fed

Kripto piyasası, ABD hisse senedi piyasası ile artan bir korelasyon içerisindedir. Fed’in faiz oranına karar verdiği zamanlarda bu iki sektör arasındaki korelasyon sıkılaşıyor.

Daha yüksek faiz oranları, borçlanma maliyetlerinin artmasına sebep olurken; tüketici ve yatırımcı harcamalarının da azalmasına neden olur. Bu, hisse senedi piyasalarını olumsuz etkileyebilir ve karşılığında kripto para birimlerine olan talebi azaltabilir.

Öte yandan, düşük faiz oranları harcamaları artırabilir, ekonomik büyümeyi teşvik edebilir ve hem hisse senetlerini hem de kriptoları olumlu etkileyebilir.

Piyasa analistleri, Fed kararlarını ve bunların kripto para birimi sektörü de dahil olmak üzere daha geniş ekonomi ve finansal piyasalar üzerindeki etkilerini yakından izliyor.

Kripto topluluğunun faiz oranı kararlarına duyarlılığı

Kripto topluluğu, yaklaşmakta olan FOMC kararlarını büyük bir ilgiyle bekliyor. Bu yüzden sonuçlara karşı hassas bir şekilde tepki vermeleri muhtemeldir. Bankalar, vergi, para, harçlar gibi parayla ilgili konulara artan bir odaklanma, topluluğun maliye politikasını yakından izlediğini gösteriyor.

Artan “zayıflamış olabiliriz” endişesinin olumlu bir sonucu, Bitcoin’in daha önemli bir odak noktası hâline gelmesidir.

100 ila 10,000 BTC tutan balinalar, Mart ayı sonlarında satışlarına başladıklarında başladıkları yere geri döndüler.

Bu arada, özellikle USDT ve USDC olmak üzere stable coin birikimi Haziran ayının başından bu yana arttı.

Piyasadaki bu hareket, 2024 Bitcoin halving’e bir yıldan az bir süre kala daha fazla organik paranın kriptoya geri döndüğünü gösteriyor.

Ağ etkinliği yavaşlarken Bitcoin rallisi ne durumda?

Olumlu sinyallere rağmen, BTC ağında etkileşimde bulunan benzersiz adreslerin olmaması konusunda endişeler var.

Son iki hafta içinde, günlük aktif adreslerde tuhaf bir düşüş oldu. Yardımcı program, diğer yükseliş sinyallerinin yanı sıra bir kırılmanın olabileceğini doğrulamak için sabit kalmalıdır.

30 günlük MVRV oranı tekrar %0’ın altına indi. Bu da son 30 gündeki ortalama yatırımcı sayısının tekrar düşüşte olduğu anlamına geliyor.

Yine de, uzun vadeli 365 günlük MVRV hâlâ +%25’te bulunuyor.

Gözler Fed kararında

Fed’in faiz oranı kararları ile hisse senedi piyasası ve kripto para piyasası arasındaki ilişki gelişmeye devam ediyor. FOMC daha geniş ekonomiyi etkilemeye devam ederken, kripto para birimi topluluğu maliye politikasındaki değişikliklere karşı hassas olmaya devam ediyor.

Benzersiz adresler ve ağ etkinliği ile ilgili artan endişeler, Bitcoin rallisine zarar verebilir. Yine de, 2024 Bitcoin halving yaklaşırken, kripto piyasasının faiz oranı kararlarına tepkisi çok önemli olmaya devam edecek.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin