ABD Google'da en çok aranan bu coinler artık en büyük kriptolardan daha çok ilgi görüyor
ABD Google'da en çok aranan bu coinler artık en büyük kriptolardan daha çok ilgi görüyor

Google üzerinden yapılan “Bitcoin halving” aramaları rekor kırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun süredir beklenen ve Bitcoin fiyatına nasıl etki edeceği merak edilen halving, ilgi görmeyi sürdürüyor. Son olarak Google üzerinden “Bitcoin halving” anahtar kelimeleriyle yapılan aramalar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

11 Nisan’da başlayan ilgi 16 Nisan’da %18’lik bir düşüşle karşı karşıya kalsa da arama hacmi 21 Mart’ta kırdığı rekoru ikiye katlamış durumda.

Google aramalarıyla Bitcoin fiyat artışı bağlantılı mı?

Digital Assets Data firmasının CEO’su Mike Alfred, bunun Bitcoin’e açık bir perakende ilgisinden kaynaklandığını söyledi. Her dört yılda bir, Bitcoin halving’i takiben altı ila dokuz ay sonra fiyatta güçlü artışlar görülmüştü. Önceki halving olayları Bitcoin’in beklenmedik rekorlar kırmasına sebep oldu. Blok ödüllerin yarı yarıya azalmasına rağmen bu süreçte madenciler de büyük kâr elde etmeyi sürdürdü.

Son olarak 13 Mart tarihinde çok dik bir düşüş yaşayan ve günlük kayıp rekoru kıran Bitcoin, fiyatını o tarihten beri iki katına çıkarmayı başardı. Bazı uzmanla, son haftalardaki fiyat artışının söz konusu Google aramalarındaki artışla bağlantılı olduğunu düşünüyor.

PlanB: “BTC fiyatı 10 kat artabilir.”

Stok/akış istatistiklerine göre ise Bitcoin halving’den sonra Bitcoin bir noktada 100.000 dolara bile ulaşabilir. Ünlü analist PlanB kısa süre önce Bitcoin fiyatının on kat artabileceği fikrini destekleyen bazı açıklamalarda bulunmuştu

Diğer taraftan, Coin Metrics analistleri Ağ Durumu adı altında bir rapor yayımladı. Raporda madencilerin ağdaki etkinliklerini sonlandıracağını ve BTC’lerini satacağını iddia edilirken bu hamlenin Bitcoin fiyatını düşürebileceği belirtiliyor.

İlginç bir şekilde, “Bitcoin satın al” aramaları aynı artışı göstermemesine rağmen, şu anda 1’den fazla BTC içeren birçok adres var. Bu durum perakende yatırımcıların birikim aşamasının pasif bir göstergesi olabilir. Glassnode istatistiklerine göre en az 1 BTC içeren 700 binden fazla adres var.

zycrypto

Bir ekonometri modeli Bitcoin için çılgın sinyaller veriyor! Artış kapıda mı?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin