madencilik uzantılarına yasak
Google şimdi de madencilik uzantılarına yasak getiriyor

Google şimdi de madencilik uzantılarına yasak getiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google’ın uyguladığı en son yasak, madencilik uzantılarının Chrome mağazasından kaldırılması kararı oldu. Chrome mağazasında hali hazırda bulunan özelliklerin de bir an önce kaldırılacağı bildirildi. Böylece Google’ın madencilik uzantılarına yasak getirmesi kararı ile kripto piyasası ile ilgili düzenlemelerinin devam ettiğini görüyoruz.

Bu yasak, Google Play Store’un yakın zamanda sahte kripto tabanlı uygulamaların hızla artması ve bu uygulamaları indiren kullanıcıların dolandırıcılığa maruz kalmasıyla, Google’ın itibar kaybına uğramasını gerekçe gösterdi. Yapılan faaliyetler dolandırıcılık olmasa dahi, üçüncü kişilerin bilgisi olmadan onlar adına verilerini işleme veya coinlerini çıkarma ihtimali bulunuyor.

Google’ın yasaklama kararı ile ilgili resmi açıklaması ise şu şekilde:

Bugüne kadar, Chrome Web Mağazası ilkesi, uzantının tek amacı olduğu sürece uzantılarda kripto-para birimi madenciliğine izin verdi. Aynı zamanda kullanıcılara, madencilik işleyişi hakkında yeterince bilgi verildi. Maalesef, geliştiricilerin Chrome Web Mağazası’na yüklemeye çalıştıkları madencilik komut dosyaları ile tüm uzantıların yaklaşık yüzde 90’ı bu politikalara uymuyordu. Bundan dolayı bu uzantılar ya reddedildi ya da mağazadan kaldırılmak zorunda kalındı. Bugünden itibaren Chrome Web Mağazası üzerinden kripto para birimlerine ait uzantıların kabul edilmemesi kararı alınmıştır. Kripto madenciliğinin kullanıldığı mevcut uzantılar, Haziran ayı sonuna kadar Chrome Web Mağazası’ndan kaldırılacaktır. Chrome web Mağazası’nda ise, madencilik dışındaki Blockchain ile ilgili uzantılara izin verilmeye devam edilecektir.

Madencilik uzantılarına yasak getirilme kararı, Google’ın ilk yasağı değil

Bu haber, yasaklamalar konusunda Google’ın manşet olduğu ilk haber değil. Geçtiğimiz günlerde, ICO’lar ve Blockchain ile ilgili ürünler için ilk reklam verenlere de Google tarafından yasak getirilmişti. Google’ın yasağını ise bazı farklı sosyal medya sitelerinin izlediğine de şahit olduk. Kullanıcılar, Haziran ayında bu durumdan etkilenen uygulamaların kaldırıldıklarını görmeyi ümit edebilirler.

cryptodaily

 

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin