Güvenlik firmasından dikkat çeken uyarı!
Güvenlik firmasından dikkat çeken uyarı! "Bitcoin isteyen DDoS saldırganlarının tehditleri büyüyor"

Google, kripto para başarınız hakkında övünmemeniz  için uyarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Doğrudan Gmail hesaplarının bilgisayar korsanlarından korunmasından sorumlu olan kişilerden gelen haberler uyarıda bulunuyor. Google yetkilileri, kullanıcıları kripto para birimi başarıları hakkında çevrimiçi olarak övünmemesi konusunda uyarıyor. Bu, basit bir tavsiye gibi görünebilir.  Ancak insanlar dijital hırsızları ve bilgisayar korsanlarını kendilerine çekiyor gibi görünüyor.

Dün e-posta güvenliği konusunda Google’ın önde gelen kişilerinden Mark Risher, verdiği röportaj ile gündeme oturdu. Risher, sosyal medya kullanıcılarının, çevrimiçi paylaştıkları bilgilerin miktarı ve detayı sayesinde, kendilerini hackerlar için olası hedef haline getirme eğilimi gösterdiğini ortaya koydu.

Sosyal medyada güvende olmak, yabancı hackerların bu siteleri olası adam kaçırma veya soygun için hedef almak için kullandıkları iddiaları ortaya çıkmaya başladığından beri gündemde olan bir konu haline geliyor. Ayrıca, bazı ülkeler yabancı düşmanların başkanlık seçimlerini bozduğuna inanıyor.

Risher’e göre, saldırılar her gün insanların yaptığı çok basit şeyler sayesinde başlayabilir. Google’ın dolandırıcılık avcısının dediği gibi:

Sadece paylaştığınız yanlış bir kimlik ya da kurum bilgisi suça zemin hazırlayabilir. Belki Bitcoin‘i bir halka açık mesaj panosunda tartıştığınızı gördüler.

Bu temel eylemler, neden hackerların hedeflerini keşfetmesine yardımcı oluyor?

İnsanlar genellikle e-postaları ve işlem hesapları arasında bağlantıya sahiptir

İnsanların potansiyel olarak büyük ticaret kripto para puanları kazanabilecekleri çevrimiçi ticaret siteleri, kullanıcıların% 99’unun hesabına bağlanmak için bir e-posta adresi kaydettirmelerini gerektirir. İnsanlar daha sonra forumlara ve sosyal medyaya kayıt olmak için aynı e-posta adresini kullanır. Tüm bilgisayar korsanlarının gerçekten yapması gereken şey e-posta adresini hacklemektir. Hesap çöktüğünde, bir kişinin dijital cüzdanı da dâhil olmak üzere bağlantılı tüm diğer hesaplara ulaşılır. Google ve hemen hemen her ticaret sitesi, bunun gerçekleşmediğinden emin olmak için anıtsal çabalar sarfetmesine rağmen, aynı e-posta adresini kullanarak farklı sitelere ne kadar çok bağlanırsanız o kadar risk altında olursunuz.

Google: güvenli çevrimiçi olduğunuzdan emin olmak için temel önlemleri alın

En iyi hükümet sistemleri bile zaman zaman korsanlara kurban gitti. Blockchain tabanlı şirketler de internet hırsızlığı milyonlarca dolar üzerinde milyonlarca kaybetti. Bununla birlikte, herkesin korktuğu anlamına gelmez.

Risher, verilerimizin her yerde olduğunu kabul ediyor. Bu, bilgisayar korsanlarının insanlarla iletişim kurmasına ve mesajlarında bazen çok kişisel bilgileri kullanmasına izin verir. Bu, birinin dolandırıcılıklarından birine düşmesini çok daha kolay hale getirir. Risher gibi kişilerin kişisel dijital verileri korumalarına yardımcı olmanın yolu, tek bir hesapta büyük bir dijital ayak izi bırakmamaktır. Farklı e-posta ve şifrelerin kullanılması, daha iyi koruma sağlayabilecek basit bir şeydir. Her şeyden önce, Bitcoin ve çeşitli altcoin’lere ait kazançlar konusunda övünmeye karşı koyabilmek potansiyel bir saldırıdan kurtulmanın en kolay yolu olabilir.

 

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin