Goldmans Sachs analistleri kripto piyasasındaki son durumu değerlendirdi! İşte detaylar

Goldman Sachs analistleri kripto piyasasındaki son durumu değerlendirdi! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Goldman Sachs, hisse senetlerine kıyasla kriptoların toplam ABD hane halkının küçük bir bölümünü oluşturduğunu söyledi. Daha geniş kripto para piyasası, geçtiğimiz yıl düzenleyicilerin güçlü ilgisini çekerek 1 trilyon dolardan fazla yatırımcının parasını aşındırdı.

Wall Street bankacılık devi Goldman Sachs, kripto piyasasındaki çöküşün ABD ekonomisi üzerinde büyük bir etkisi olup olmayacağı konusundaki en büyük endişe konusunda biraz netlik kazandı. Amerika Birleşik Devletleri, tüm kripto pazarının üçte birini oluşturan yerli haneler ile en büyük kripto pazarlarından biri haline geldi.

Goldman Sachs analistleri neler söyledi?

Goldman Sachs, kripto piyasasındaki düşüşün ülke ekonomisi üzerinde ciddi bir etkisi olmayacağını söylerken önemli detayları vurguladı. Geçen yıl 2021’in sonunda, ABD’nin toplam hanehalkı net değeri 150 trilyon dolar değerindeydi. Kripto piyasası geçen yıl 1 trilyon doları silmiş olsa da, ABD hanehalkı net değeri için “çok küçük” bir meblağ diyebiliriz. 19 Mayıs Perşembe günü yatırımcılara yönelik bir notta, Jan Hatzius liderliğindeki Goldman Sachs ekonomistleri şunları yazdı:

“Bu nedenle, kripto para fiyatlarındaki son düşüşlerden kaynaklanan toplam harcama üzerindeki herhangi bir düşüşün de çok küçük olmasını bekliyoruz.”

Mevcut makroekonomik düzene bakıldığında, Amerika Birleşik Devletleri enflasyona baklıyor. Bir yandan ABD, kırk yıllık yüksek enflasyonla karşı karşıya. Bunu kontrol altına almak için Fed, faiz artırımlarıyla para politikasını sıkılaştırmaya başladı. Böylece piyasadan fazla likidite çekiyor.

Bu, 2022’de ABD hisse senedi piyasasında ciddi bir düzeltmeye yol açtı. Wall Street’teki ilk üç endeksin tümü bugüne kadar yüzde 20’den fazla düşüş kaydetti. Hisse senedi ve kripto piyasasındaki bu büyük satışın ortasında, ekonomistler bunun ABD ekonomisini nasıl etkileyebileceğini yakından takip ediyorlar.

Bloomberg, hisse senetlerinde kaybedilen her dolar için harcamaları 3 sent azalttığını belirten bir araştırmadan alıntı yaptı. Bu yılki beş aylık satış, harcama potansiyelini 300 milyar dolar azaldığını vurguladı. Goldman Sachs, 2021 sonunda hisse senetlerinin toplam ABD hanehalkının yüzde 33’ünü oluşturduğunu bildirdi. Öte yandan, kripto varlıkları ABD hanelerinin net değerinin yalnızca yüzde 0,3’ünü oluşturuyor. Goldman Sachs’taki ekonomistler şunları yazdı:

“Bu modeller, hisse senedi fiyatlarındaki dalgalanmaların hanehalkı net değerindeki değişikliklerin ana itici gücü olduğunu, kripto para birimlerinin ise yalnızca marjinal bir katkı olduğunu ima ediyor.”

ABD düzenleyicileri, Terra çöküşünden sonra uyarı modunda

Kriptonun küçük etkisine rağmen, ABD düzenleyicileri, Terra ekosisteminin son çöküşünden sonra bir uyarı modundaydı. Çarşamba günü, ABD SEC Başkanı Gary Gensler son olaylarla ilgili endişelerini dile getirdi. Bir kongre alt komitesinden önce konuşan Gensler şu ifadeleri kullandı.

“Bu tokenlerin çoğunun başarısız olacağını düşünüyorum. Çoğu insan zarar görecek ve bu, piyasalara olan güvenin bir kısmını ve piyasalara olan güveni büyük ölçüde zayıflatacak.”

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin