Doğalgazda volatilite, Ham petrol 90 doları aştı, altın kayıplarlarda, Bitcoin düştü
Doğalgazda volatilite, Ham petrol 90 doları aştı, altın kayıplarlarda, Bitcoin düştü

Gaz, petrol, altın ve Bitcoin’de son durum: Sıradaki hamleleri ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Emtia piyasasında olan biteni ve Bitcoin’de son durumu sizle için derledik.

Doğal gaz

Birleşik Krallık elektrik düzenleyicisi, 1 Nisan’dan itibaren fiyatlar için %54’lük bir zammı onayladı. Bu, hanehalkının Ekim ayında gördüğü %12’lik fiyat artışını takip ediyor. Birleşik Krallık enerji şirketleri artık doğal gaz fiyatlarındaki artışı tüketicilere iletebilir, bu da değişken oranlı fiyatlandırmaya dayanan 15 milyon kişiye zam yansıyacağı anlamına geliyor.

Görünüşe göre enerji maliyetleri yıl sonuna kadar ikiye katlanacak ve bu da ailelerin %10’unu enerji yoksulluğuna sürükleyebilir. Hükümet bazı sübvansiyonlarla geliyor, ancak bu yeterli olmayacak. Soğuk hava birçok kuyuyu bozduğu için ABD doğalgaz fiyatları son derece dalgalı olmaya devam edecek.

Ham petrol

WTI ham petrolü, bir kutup patlamasının Teksas’a doğru yol alması ve Permiyen Havzası’ndaki petrol üretimini kesintiye uğratmasının ardından 90 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Petrol piyasası çok sıkı ve herhangi bir şoka karşı savunmasız. Binlerce uçuş iptal edilse bile, enerji piyasası üretime bağlı bir sektör ve kısa vadeli talep şoklarından pek etkilenmiyor. 100 dolar seviyesi çok uzak değil.

Altın

Altın fiyatları hazine getirilerinin artmasının ardından düştü. Mesele sadece Fed’in faiz oranlarını çok agresif bir şekilde yükseltmesinden endişe etmek değil, şimdi ECB de enflasyonla mücadele konusundaki tavrını değiştiriyor. Küresel enflasyonist baskılar toparlanmanın sona erdiği anlamına gelmemelidir. Altın muhtemelen 1800 dolar civarında gezinmeye devam edecek, ancak gelecek haftanın enflasyon raporu beklenenden daha sıcak gelirse ve yıllık %7,3’ün üzerinde bir değer açıklanırsa, satış baskısı altını Ocak ayının en düşük seviyelerinin altına itebilir.

Bitcoin

Bitcoin 40.000 dolar seviyesinin altında konsolide olmaya devam ediyor. Küresel tahvil getirilerinin sürekli yüksek enflasyon korkuları üzerine artmasıyla, günümüzün riskten kaçınma havası Bitcoin’i düşürdü. Bitcoin bir üs oluşturuyor ve teknoloji hisselerindeki satışları göz önünde bulundurarak, kripto yatırımcıları dibin yerinde olduğu konusunda biraz daha iyimser olmalı.

marketpulse


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin