gas pump
GAS pump operasyonu coini yüzde 96 oranında yükseltti!

GAS pump operasyonu coini yüzde 96 oranında yükseltti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Neo Gas olarak da bilinen gaz (GAS) tokeni, bu sabahının erken saatlerinde dolar değerinde yüzde 96’lık bir sıçrama yaptı. Yükselişin çoğunluğu ise yaklaşık elli dakikalık zaman diliminde gerçekleşti. GAS pump operasyonun başladığı ilk on dakikada piyasaya 2 milyon dolar fonun girdiği tespit edildi. Upbit kripto borsasının bu sabahın erken saatlerinde GAS/KRW çifti eklendiğini açıklaması bu satın alımların tetikleyicisi gibi görünüyor.

Upbit’in işlem verileri henüz filtrelemeye başlamamış ancak eylemin büyük kısmının en azından balinanın Binance borsasında yirmi beş saniyede 62 BTC değerinde GAZ satın alımı ile gerçekleştiği tespit edildi.

GAS üzerinden yapılan pompalama, sabah saatlerinde Asya pazarlarındaki işlemlerin etkisi henüz geçmeden GAS ile ilişki coin NEO’nun da yüzde14 oranında artmasına neden oldu.

Son görülen Pump operasyonu GAS üzerinden oldu

Dün 5,09 doların altında olan GAS, Perşembe günü olağan sayılabilecek şekilde yüzde 10 oranında bir artış gerçekleştirdi. Daha sonra Cuma sabahı saat 04.29 UTC’de görülen birkaç pump olayının ilki yaşandı.

04.29 ile 04.39 saat dilimi arasında on dakika içinde GAS, 5,52 dolar olan fiyatından 7,74 dolara fırladı. Anlık bir düşüşten sonra, yirmi dakika boyunca piyasaya giriş yapan 3 milyon dolar ile coin fiyatı 8,34 dolara yükseldi.

Bu ikinci “pump” operasyonu ise on dakika sürdü. Ve GAS’a 10.00 değerine ulaştı. Bu sabah saat 05.19 UTC’de ise bir 2 milyon dolarlık fon girişi daha oldu. Sonuç olarak GAS pazarına elli dakika içinde 7 milyon dolarlık fon girişi oldu.  Bu süre zarfında ise GAS işlem hacmi 21 milyon dolara kadar yükseldi.

Dikkatli bir twitter kullanıcısı ise Binance’de 62.55 BTC değerinde tek bir GAS satın alımına dikkat çeken bir twit paylaştı. Bu sinyalin, ilk pompadan iki saat sonra, saat 06.30 civarında alındığını belirtmek gerekiyor. Eğer bu alıcı satın alma işleminde kâr elde ederse, GAS fiyatının hafta sonu boyunca çok daha fazla dalgalanma göstermesini bekleyebiliriz.

GAS pump operasyonu NEO’yu nasıl etkiledi?

NEO ve GAS alım satım faaliyeti her zaman uyumlu hareketler göstermez. Ancak bugün artan GAS eyleminin NEO coinini de etkilediği görülüyor. NEO, Perşembe’den Cuma’ya yüzde 14,8 oranında yükseldi. Bu rakamın yüzde 28,5’i ise Çin Borsası ZB.COM’un  NEO/BTC çiftinde gerçekleşti.

NEO ticaret hacmine bakacak olursak son 24 saatlik periyotta 102 milyon dolardan 179 milyon dolara yükseldiğini görüyoruz. NEO sahiplerinin otomatik olarak GAS ürettikleri göz önüne alındığında, bugünün NEO alışlarının bir kısmı uzun vadeli bekletme olasılığının ötesine geçmeyeceği düşünülüyor. Yani GAS fiyatı (muhtemelen) düzeldiğinde, bu alışlar acele ile yapılmış işlemlerden ibaret kalabilir.

hacked

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin