FTX’in likidite sorununa şimdi SEC’de dahil oldu

FTX’in likidite sorununa şimdi SEC’de dahil oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX ve Binance arasında yaşanan gelişmeleri uzaktan takip eden ABD’li yetkililer artık olaya dahil oldu. Sorunun daha da büyümesine karşın önemli hamleler geldi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Adalet Bakanlığı (DOJ), piyasanın önde gelen borsası FTX’i araştırmaya başladı. Soruşturmaya her iki kurumun dahil olması da kripto endüstrisinde farklı yorumlara yol açtı.

 Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ve Circle CEO’su Jeremy Allaire, soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu. İki CEO, Senatör Elizabeth Warren’a kripto endüstrisine yanıt olarak agresif yaptırım ihtiyacına ilişkin tweetine yanıt olarak net bir düzenleyici çerçeve çağrısında bulundu.

Kripto yöneticileri ABD’deki düzenlemeye sıcak bakıyor

Senatör Elizabeth Warren, 10 Kasım’daki bir tweet’te, FTX krizinin ortasında kripto piyasasıyla ilgili agresif uygulama ihtiyacını teşvik ediyor. SEC’in FTX’i araştırdığı hakkında bir Wall Street Journal raporuna atıfta bulunarak, SEC’i tüketicinin korunması ve finansal istikrar için yasayı uygulamaya zorladığını iddia ediyor.

Elizabeth Warren’ın tweet’i hakkında yorum yapan Coinbase CEO’su Brian Armstrong, SEC’in ABD’de düzenleyici netlik oluşturamamasının FTX gibi kripto firmalarının denizaşırı yerleşmesine neden olduğunu iddia ediyor. Bu nedenle, ticaret faaliyetinin %95’i denizaşırı gittiği için Amerikalı yatırımcıları etkiliyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ve Circle CEO’su Jeremy Allaire, ABD’de uygun bir düzenleyici çerçevenin olmamasının kullanıcıları denizaşırı denetim yapısına maruz bıraktığı konusunda Coinbase CEO’sunu destekledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin