FTX, Visa ile işbirliğini duyurdu! Kullanıcılar için avantajları nedir?
FTX, Visa ile işbirliğini duyurdu! Kullanıcılar için avantajları nedir?

FTX, Visa ile işbirliğini duyurdu! Kullanıcılar için avantajları nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX ile Visa arasında yapılan iş birliğinin sonucunda 40 ülkede bir Visa banka kartı piyasaya sürülecek. Şu anda ABD’li kullanıcılar tarafından kullanılan kripto debit kartları aracılığıyla kripto para ödemesi yapılabilecek.

Kart başlangıçta Latin Amerika, Avrupa ve Asya’daki FTX müşterilerine sunulacak. Bekleme listesine alınan kullanıcılar, kendi ülkelerinde kullanıma sunulduğunda e-posta yoluyla bilgilendirilecektir.

Kripto kartları 40 ülkede kullanıma sunulacak

Kart sahibinin FTX kripto bakiyesi, üçüncü şahıslar bir ücret talep edebilecek olsa da, FTX herhangi bir idari veya işlem ücreti talep etmeden satış noktasında borçlandırılacaktır.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried bir basın açıklamasında, “Kullanıcılarımıza kripto paralarını satın almalarını finanse etmek için dünyanın en büyük ödeme ağlarından biriyle ortak olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Kart, FTX müşterilerinin bir bankada para çekmek için kriptoyu itibari paraya dönüştürmeyle ilgili gecikmeler ve ücretlerle uğraşmak zorunda kalmadan kripto bakiyelerini doğrudan harcamalarına izin verecek. FTX, müşterilerin hangi kripto varlıklarını harcayabileceğini açıklamamış olsa da, ABD’deki müşteriler önce USD bakiyelerini kullanabilir. Bir müşterinin USD bakiyesi yetersizse, kart müşterinin sahip olduğu en yüksek kripto bakiyesini kullanır.

Visa ile ortaklaşa başlatılan BlockFi kredi kartından farklı olarak, şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılan FTX kartları ödül sunmuyor. Bunun yerine, kullanıcılar kazandıkları getirileri kripto para yatırma işlemlerinde harcayabilirler.

Visa rakibi Mastercard, bu yılın başlarında Coinbase müşterilerinin bir Mastercard banka kartı veya kredi kartı kullanarak NFT’ler satın almalarına izin vermek için kripto borsası Coinbase ile ortaklık kurdu.

Duyuruyu takiben, FTX’in yerel tokeni FTT, 26,82 dolara yükseldi ardından hızlı bir geri çekilmeyle birlikte 24,40 dolara düştü. CoinMarketCap’e göre FTT tokeni bazı türev ürünlerde teminat olarak kullanılıyor. ABD’deki müşterilere sunulmamaktadır.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin