FTX CEO'sundan çarpıcı yorum:
FTX CEO'sundan çarpıcı yorum: "En kötü günler geride kaldı!"

FTX CEO’sundan çarpıcı yorum: “En kötü günler geride kaldı!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan FTX’in CEO’su, tokenlerin düşmesine neden olan ve bir dizi büyük şirketin çöküşünü tetikleyen kripto krizinin geride kaldığını ifade etti.

Son haftalarda, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, kripto para birimi fiyatları çöktüğü için çöken kripto şirketlerine çok ihtiyaç duyulan fonları sağladı.

Yazım sırasında, Bitcoin (BTC), son yedi gün içinde %2,1 artışla 20.535 dolardan işlem görüyor. Lider kripto para birimi, geçen yıl Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 doları kaydettikten sonra değerinin yaklaşık %70’ini kaybetti.

Kripto para fiyatlarındaki düşüş, fiyatlar dengelendiği için dibe ulaşmış olabilir, ancak Sam Bankman-Fried’e göre, bu çoğunlukla makroekonomik ortama bağlı olacak.

Bu yıl kripto yatırımcıları için bir felaket oldu. Dijital varlıkların piyasa değeri 1 trilyon doların altına düştü ve neredeyse her kripto para biriminin fiyatı, devam eden kripto kışı karşısında tüm zamanların zirvelerinden yarıdan fazla düştü.

FTX CEO’su kripto çöküşünden etkilenmedi

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün 2014 mezunu olan 30 yaşındaki kripto milyarderi, Reuters tarafından yapılan alıntılarda “Bunun endüstri için varoluşsal bir tehdit olduğunu düşünmüyorum” dedi. Bitcoin fiyatlarındaki düşüşe atıfta bulunarak, “Ancak, beklediğimden biraz daha kötü olduğuna inanıyorum” diye devam etti.

Blockchain tabanlı kimlik yönetimi platformu EarthID’de Araştırma ve Strateji başkan yardımcısı Sharat Chandra’ya göre, “kripto kış soğukları” Bitcoin madencilerini bile varlıklarını tasfiye etmeye zorladı.

ABD Federal Rezervi (FED), enflasyonu kontrol altında tutmak için agresif bir şekilde faiz oranlarını yükselttiği için yatırımcılar kripto piyasalarından kaçtı. Analistler, piyasa oynaklığının devam edeceğini ve satışların göz ardı edilemeyeceğini öngörüyor.

Bu arada, halihazırda yüz milyonlarca dolar kredi limiti sağlayan ve satın alma spekülasyonlarına konu olan Bankman-Fried, Reuters’e, FTX’in finansal sıkıntı içindeki diğer kripto şirketlerini istikrara kavuşturmak için hâlâ “birkaç milyar” olduğunu söyledi.

FTX CEO’su Bankman-Fried, kurtarma ve finansal yardımın bir bütün olarak kripto sektörünün sağlığı ve sürdürülebilirliği için gerekli olduğunu iddia ediyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin