Fiyatlar sabit kalırken Bitcoin balinaları birikim çılgınlığına devam ediyor!
Fiyatlar sabit kalırken Bitcoin balinaları birikim çılgınlığına devam ediyor!

Fiyatlar sabit kalırken Bitcoin balinaları birikim çılgınlığına devam ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Veri ve araştırma şirketi CryptoQuant’ın son haftalık raporuna göre, Bitcoin balinaları veya kripto para biriminin büyük sahipleri, bir birikim çılgınlığı içinde ve fiyatlar sabit kalırken kripto paralarını ellerinde tutuyorlar.

Raporda üç veri noktasından alıntı yapan CryptoQuant, 1.000 ila 10.000 Bitcoin tutan balinaların bu yıl daha fazla Bitcoin biriktirdiği sonucuna vardı. Bu birikimler aylık yaklaşık 30.000 dolar fiyat seviyelerinde gerçekleşiyor.

İlk veri noktası olan Bitcoin takas balina oranı, büyük BTC sahiplerinin kripto borsalarındaki faaliyetlerinin oranını ölçen bir metrik olarak kullanılıyor. Tüm borsalarda bulunan toplam Bitcoin miktarına kıyasla balinaların ellerinde tuttukları Bitcoin miktarını hesaplar. CryptoQuant, son 30 günde basit hareketli ortalama (SMA 30) kullanarak yapılan analizde, Bitcoin’in döviz balina oranının 5 yılın en düşük seviyesine ulaştığını ve bu durumun borsalara giren Bitcoin miktarının toplam girişe kıyasla belirgin şekilde düşük olduğunu ortaya koydu.

Başka bir deyişle, balinalar şu anda ellerinde Bitcoin tutuyorlar ve bu durum borsalardaki Bitcoin hareketliliğinin azalmasına yol açıyor.

bitcoin-chart-1

İkinci veri noktası olan yok edilen coin günleri (CDD), Bitcoin’in son taşınmadan önce bir adreste ne kadar süreyle tutulduğunu ölçer ve daha uzun süre tutulan kripto paralara daha fazla ağırlık verir. CryptoQuant, Bitcoin’in borsalara giriş yaptığı CDD’nin SMA 30 bazında 8 yılın en düşük seviyesine ulaştığını belirterek, bu durumun uzun vadeli yatırımcıların borsalara girişlerinin tarihsel olarak düşük seviyelerde olduğunu gösterdiğini ifade etti.

bitcoin-chart-2

Başka bir deyişle, balinalar paralarını aktif olarak satmak için borsalara taşımıyorlar. Bu durum da piyasada daha az hareketlilik ve durgunluk yaratıyor.

Üçüncü veri noktası – kullanılmamış işlem çıktısı (UTXO) değer bantları – farklı adreslerdeki kullanılmamış Bitcoin miktarlarını temsil eder. CryptoQuant araştırma analisti Mikołaj Zakrzowski, “UTXO’yu, içinde belirli bir miktar Bitcoin bulunan bir kutu gibi düşünebilirsiniz. Her bir UTXO yalnızca bir genel adresi işaret eder ve örneğin, cüzdanınızda gördüğünüz Bitcoin miktarı aslında sizin genel adresinizi gösteren birden çok UTXO’dan oluşuyor ve bir araya gelerek cüzdanınızdaki ‘bakiye’yi oluşturuyorlar.”

CryptoQuant, Bitcoin’in 1.000 ila 10.000 Bitcoinlik UTXO değer bandının yükseldiğini söyledi. Firma, bunun 1.000 ila 10.000 bitcoin tutan büyük yatırımcıların daha fazla Bitcoin biriktirdiği anlamına geldiğini ekledi. CryptoQuant’a göre 1.000 ila 10.000 Bitcoin tutan cüzdanların gerçek balinalar olduğunu, çünkü 10.000’den fazla Bitcoin tutan daha büyük cüzdan kohortunun genellikle borsalara veya fonlara ait olduğu söylendi.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin