Fidelity International, Avrupa’da yeni bir Bitcoin ETP başlattı

Fidelity International, Avrupa’da yeni bir Bitcoin ETP başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto dünyasında ETF ve ETP serüveni devam ediyor. Yatırım ve finansman şirketleri yeni başvuruları yaparken aynı zamanda ürünler piyasaya giriş yapıyor. Bunlardan biri de Avrupa’da yeni bir Bitcoin ETP’i. Herkesin yakından tanıdığı bir şirket önemli borsada yeni ETP’e imza attı. 

Fidelity International’ın en büyük önceliği, yatırımcılara rekabetçi bir fiyata yeni bir varlık sınıfı sağlamak. Londra merkezli Fidelity International, Avrupalılar arasında sanal para birimine olan iştahı tatmin etmek için yeni bir Bitcoin borsasında işlem gören ürünü (ETP) piyasaya sürüyor. Borsada işlem gören ürün, Fidelity Physical Bitcoin ETP adlı fiziksel bir borsasında işlem gören ürün olacak. Almanya’da yerleşik bu ürüne hem profesyonel hem de kurumsal yatırımcılar yatırım yapabilir. 

Fidelity’nin Fiziksel Bitcoin ETP’si Frankfurt’taki Xetra’da listelenme gerçekleşti Ürün, İsviçre’nin Zürih kentindeki SIX borsasında işlem görecek. ETP’nin koruyucusu Fidelity Digital Assets’tir. ETP, varlıklarda %0,75 ve 6 milyon dolarlık bir ücret rakamına sahip.

Bitcoin ETP Avrupa’da ilgi görüyor

Beklentilerin dışında Bitcoin ETP, Avrupa’da fazlasıyla ilgi gördü. Kimse bunu beklemezken ilginin arttığı çok açık. Bunu ise en iyi başaranlardan biri Fidelity oldu. Fidelity Digital Assets, ABD merkezli Fidelity Investments’ın bir dalıdır. Fidelity’nin Avrupa genel müdürü, Blockchain teknolojisinin “yatırımcılar için derin etkileri” ile finans dünyasını bozma yeteneğine sahip olduğunu düşünüyor. 

Fidelity Investments ayrıca, Kanada’da yerleşik ve 30 milyon dolarlık varlığa sahip fiziksel bir Bitcoin ETF sunuyor. Bir Fidelity Digital Assets araştırması, dijital varlıklara kurumsal ilginin yüksek olduğunu ortaya koydu. Anket, kurumsal yatırımcıların %70’inin “yakın gelecekte” kripto para birimine yatırım yapmayı beklediğini söyledi.

Kripto para birimleriyle ilgilenen katılımcıların %90’ından fazlası, varlık sınıfını beş yıl içinde yatırım portföyüne dahil etmeyi düşünüyor. Fidelity International’ın kıdemli yöneticisi Christian Staub, “Kurumsal ve profesyonel yatırımcıların bu yenilikçi varlık sınıfına rekabetçi bir fiyat üzerinden erişmesini sağlamak önceliğimizdir” dedi.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin