FBI’dan kripto para sahiplerine önemli uyarı!
FBI’dan kripto para sahiplerine önemli uyarı!

FBI kripto paralara yönelik teknik destek dolandırıcılığı konusunda uyarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

FBI kripto paralara yönelik teknik destek dolandırıcılığı konusunda uyarıyor. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bir şirketin teknik destek personeli olarak hileli bir şekilde insanları aldatmaya çalışan dolandırıcılıkların yaygınlığı ve kripto para birimi sektörü de dahil olmak üzere çeşitli sektörlere teknik destek veren dolandırıcıların çoğalması konusunda vatandaşları uyaran bir belge yayınladı. Ayrıca FBI, sanal para birimlerinin teknik destek suçluları tarafından giderek daha fazla hedef alındığını da vurguluyor.

FBI kripto paralara yönelik teknik destek dolandırıcılığının arttığını belirtiyor

FBI, “Teknik Destek Dolandırıcılığı”nın yaygın niteliğini vurgulayan bir uyarı yayınladı. Teknik destek dolandırıcılığı, bireyleri dolandırmak için müşteriye, güvenliğe veya teknik desteğe sahip olduğunu iddia eden bir suçu içeriyor. FBI’ın İnternet Suçları Şikayet Merkezi (IC3) bölümü, teknik destek dolandırıcılığında 2017 yılında 2016 yılına kıyasla %86 oranında bir artış olduğunu bildirdi. Ayrıca geçen yıl uğranılan zararların yaklaşık olarak 15 milyon dolara ulaştığını da belirtti.

FBI kripto paralara yönelik teknik destek dolandırıcılığı konusunda uyarıyor
FBI kripto paralara yönelik teknik destek dolandırıcılığı konusunda uyarıyor

Teknik destek dolandırıcılığı suçluların kendilerini devlet görevlileri olarak tanıtmasıyla artıyor

Ayrıca FBI duyuruda, teknik destek dolandırıcılığının bireyleri dolandırmaya çalışmak için müşteri, güvenlik veya teknik destek sağlama iddiası olarak tanımlıyor. Teknik destek dolandırıcılığı artan oranlarını suçluların kendilerini devlet görevlileri olarak tanıtmaya başlamalarına bağlıyor. Bazı dolandırıcılar, bu tarz sahtecilikler ile ilgili iddia edilen kayıpları telafi etmeyi veya suçluları yakalayarak mali yardım talebinde bulunmayı teklif ediyorlar.

Teknik destek dolandırıcılığı artık kripto para borsalarını da hedef alıyor

FBI’ın duyurusuna göre, arama motorları, telefon, pop-up’lar, kilit ekranları ve e-postalar aracılığıyla gerçekleşebilen teknik destek dolandırıcılığı, artık kripto para borsalarını da hedef alıyor.

Sahte destek, kurbanın sanal para cüzdanına erişim talep ediyor

FBI, suçluların kripto para birimi servisinin müşteri hizmetleri temsilcisi olduğunu belirterek müşteriye erişmeye çalıştığını belirtiyor. Açık kaynak kodlu aramalar yoluyla bulunan sahte kripto para birimi destek numaralarına başvurarak mağdurları yanıltıyorlar. Sahte destek, kurbanın sanal para cüzdanına erişim talep ediyor ve sonra tüm iletişimi sonlandırmak ve fonlarla beraber ortadan kaybolmak üzere sahte bir bakım işlemi yapıyor. Bunun sonucunda tüm hesap şifrelerini kendisine aktarıyor. Sonuçta kripto para asla kurbana geri dönmüyor ve suçlu tüm iletişimini kesiyor.

FBI kripto paralara yönelik teknik destek dolandırıcılığı konusunda uyarıyor
FBI kripto paralara yönelik teknik destek dolandırıcılığı konusunda uyarıyor

FBI kripto paralara yönelik teknik destek dolandırıcılığı kurbanı olanların, olayı hemen bildirmesini istiyor

Diğer durumlarda, mağdurun elektronik cihazına erişimi olan kurbanların kişisel bilgilerini ve kredi kartını kullanan ve kripto parayı suçlu tarafından kontrol edilen bir hesaba transfer eden teknik destek sahtekarlığı yapan suçlular da mevcut.

FBI, vatandaşların reklam engelleme ve virüsten korunma yazılımlarını güncellemesini, arama motorlarında bulunan müşteri destek numaralarını daha dikkatli bir şekilde incelemesini ve çevrimiçi teknoloji ile ilişkili aksiyonlarda hızlı davranmamasını tavsiye ediyor. Çünkü dolandırıcılar kurbanın korkuya kapılarak telaşla eyleme geçmesini istiyor. FBI, bir teknik destek dolandırıcılığı kurbanı olan kişilerin, olayları derhal IC3’e detaylı bir şekilde rapor etmeleri istiyor.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin