Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook'un kripto para projesi Libra’ya katıldı
Kripto girişim sermayesi firması Blockchain Capital, Facebook'un kripto para projesi Libra’ya katıldı

Facebook’un Libra’sına ortak şoku: İlk destekçiler projeden çekilebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook’un Libra lansmanı için Facebook’un ilk destekçilerinden en az üçü, şiddetli düzenleyici baskıların ışığında desteklerini geri çekmeyi düşünüyor.

Libra Derneği üyeleri, kripto para projesinden geri çekilmeyi düşünüyor

23 Ağustos’ta Financial Times gazetesinde yayınlanan bir haberde Facebook Libra Birliği’nin iki kurucu ortağının “sonraki doğru adımlarının” ne olması gerektiği konusunda tartışmalar yaptığı iddia ediliyor. Bir ismini vermek istemeyen Libra destekçisinin, Libra’ya verdiği desteğin kendi bağımsız işletmelerinin istenmeyen düzenleyici incelemelere maruz kalacağından endişe duyuyor.

Daha önce bildirildiği gibi Libra Derneği, Libra için yeni kurulan bağımsız bir yönetim konsorsiyumu. Bu kuruluşa katılmak için şirketlerin her birinin Libra projesine 10 milyon dolar yatırım yapması gerekiyor. Libra Derneği’nin; Visa, Mastercard, PayPal ve Uber ve Spotify da dahil olmak üzere 28 kurucu üyesi var. Financial Times ile röportajda, bir ortak şunları söyledi:

Kendi düzenleyicileriyle uyumlu görülmek isteyen ortakların Libra’yı desteklemekte zorlanacağını düşünüyorum.

Facebook’un kripto para projesi düzenleyici tepkilerini çekiyor

Başka bir destekçi sosyal medya devini kötü niyetli stratejisi için eleştirdi ve şöyle dedi:

Düzenlemeyle ilgili bu konuşmaların bazıları, düzenleyicilerin bunu nasıl karşıladığını anlamak için lansmandan önce yapılmalıydı, bu yüzden çok fazla itiraz olmazdı.

Gerilim bildirildiği gibi her iki yönde de devam ediyor. Hem Facebook hem de Libra Birliği yorum yapmaktan kaçınıyor. Bu hafta bildirildiği üzere, Avrupa Komisyonu’nun düzenleyicileri, bu yıl Haziran ayında açıklandığından bu yana Libra’daki düzenleyici denetim turlarına katılan son üyelerdi. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin, düzenleyicilerin ve merkez bankalarının olumsuz tepkileri öylesine ateşli bir sıcaklığa ulaştı ki Temmuz ayının sonunda Facebook’tan yatırımcılarına bir kripto para çıkarılmayacağı konusunda açıklama yapması istendi.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin