Cardano, önemli bir alanda Ethereum'u devirdi
Cardano, önemli bir alanda Ethereum'u devirdi

Kritik verilerde Ethereum’u sollayan bu altcoin’in fiyatı coştu! Alım fırsatı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano’nun yerel tokeni ADA, piyasa genelinde yaşanan düşüşe rağmen son zamanlarda harikalar yaratıyor. Kripto para birimi, geçen hafta Bitcoin’in yalnızca %2’lik kazancına kıyasla yaklaşık %32,5 değer kazandı.

ADA bu fiyat artışını takiben 17 Ocak’ta işlem hacimlerinde Ethereum’u geçmeyi de başardı. Messari’nin verilerine göre Cardano, Ethereum’daki 5,41 milyar dolara kıyasla 7,02 milyar dolar civarında işleme tanık oldu ve 24 saatlik işlem hacmi açısından iki numaralı Blockchain konumuna geldi.

Cardano’nun kurucusu Hoskinson, Twitter’dan yaptığı açıklamada bunun Cardano için bu sene sadece başlangıç olduğunu söyledi.

İşlem hacmindeki artış, Ethereum’da olduğu gibi ağ için yüksek işlem ücretleri anlamına gelmiyor. Blockchain aktivitesindeki artış, Cardano’nun ortalama 0,45 dolardan 0,38 dolara düşen ağ ücreti üzerinde olumsuz bir etkisi olmadı. Buna karşılık Ethereum’un işlem başına ortalama 26 dolarlık bir işlem ücreti var.

Cardano, Ethereum’u geçmiş olsa da hacimdeki kısa süreli bu geçiş, şiddetli eleştirilerin ardından ağın artan benimsenmesinin bir göstergesi olarak görülebilir. Son zamanlarda ağ tarafından fiyat artışını daha da destekleyebilecek başka kilometre taşları da görüldü.

Örneğin, Nasdaq tarafından hazırlanan bir rapora göre, ağ herhangi bir kesinti olmaksızın 1.500 günden fazla süre 20 milyon ADA/USD işlemini tamamladı. Rapor, tokeni tutan cüzdanların da son zamanlarda bir milyon sınırını geçtiğini ekledi. Glassnode’a göre, ağdaki aktif adresler geçen yıl Şubat ayında 35.440’tan şu anda 221.675’e yükseldi.

Blockchain aktivitesindeki ani artış, ağ tarafından yakın zamanda yapılan duyurulara bağlanabilir.

Ayrıca Cardano’nun geliştirme kolu IOHK, trafikte daha fazla artışa hazırlık olarak protokolün 2022 için ölçeklendirme planlarını da açıkladı. Bu haftanın başlarında Cardano’nun ölçeklendirme ve birlikte çalışabilirliği geliştirmeye odaklanacak olan yol haritasında Basho aşamasına girdiği ortaya çıkmıştı. Diğerlerinin yanı sıra, Plutus komut dosyası ve düğüm geliştirmeleriyle birlikte blok boyutunda değişiklikler beklenebilir.

Tüm bu gelişmeler, Cardano tabanlı SundaeSwap DEX’in bu hafta içinde planlanan lansmanı ile daha da coşkulu hale geldi. Borsa uzun süredir yolda ve piyasaya sürülmesi, Cardano’nun ilk yerel DEX’inin piyasaya sürülmesine işaret edecek.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin