Ethereum varlıkları, FTX söylentileri ile beraber borsadan çıktı

Ethereum Merge öncesinde iki testnet daha yolda: Peki başarılı olacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merakla beklenen Ethereum Merge çok yakında. Geliştiriciler, hisse kanıtına geçişten sonra sadece iki test ağını sürdürmek için odaklarını söyledi. Ayrıca geliştiriciler ağ üzerinde bazı değişiklikleri üzerinde karar verdiler.

Birleştirme için ‘uygun’ olarak etiketlenen test ağları Goerli ve Sepolia. İstemci geliştiriciler ayrıca uzun vadede yalnızca bahsedilen iki test ağına odaklanmak için diğer test ağlarını kullanımdan kaldıracak. Bu karar Ethereum Merge için önemli.

Birleşmenin bu yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor. Ethereum vakfına göre, 15.050.000 blok için “Gray Glacier” yükseltmesinin Haziran 2022’nin sonuna kadar gerçekleşmesi bekleniyor.

Blok zinciri kısa süre önce, bu yılın başlarında başarılı bir Ropsten lansmanından sonra Sepolia test ağında birleştirme başlattı. Ancak bundan önceki ağdaki sıkıntı Ethereum fiyatında düşüşe neden olmuştu. Bu yüzden geliştirirler işi sağlama almak istiyor.

Bu testnet’ler birleşmeden kurtulamaz

Vakıf, son blogunda Goerli ve Sepolia dışındaki diğer test ağlarını kullanımdan kaldıracağını açıkça belirtti. Bu nedenle, Hence, Kiln, Rinkeby ve Ropsten birleştirmeden sonra test ağları olarak çalışmayacak.

İlk önce Kiln’in kullanımdan kaldırılması bekleniyor. Ethereum’un ana ağının 2022’nin ikinci yarısında hisse kanıtına geçişinden kısa bir süre sonra kapatılacak.

Kiln’den hemen sonra, 8 Haziran 2022’de birleşmeden geçen Rinkeby, bu yılın dördüncü çeyreğinde kapanacak. Ethereum vakfı, şu anda test ağını kullanan geliştiricilerin Goerli veya Sepolia’ya geçmelerini önerdi.

Bununla birlikte, üçüncü test ağı Ropsten, birleştirmede hiç çalışmayacak ve yerini Sepolia’ya bıracak. Sepolia’nın hisse kanıtına geçişini tamamlamasından bir yıl sonra, gelecek yılın ikinci veya üçüncü çeyreğinde kapanması bekleniyor.

Geliştiriciler, Ethereum Merge sonrası bakım

Ethereum blok zincirinin başarılı bir şekilde yükseltilmesinden sonra, müşteri geliştiriciler Goerli ve Sepolia test ağlarının bakımından sorumlu olacaklar. Goerli, Prater Beacon Chain testnet ile birleştirilecek. Zinciri, testnet doğrulayıcısını çalıştırmak isteyen kullanıcılar için açık kalacaktır.

Sepolia’nın tehlikede kanıta geçişi için yeni bir Beacon zinciri oluşturuldu. Bu zincir, bugün çalışan diğer test ağlarına benzer bir şekilde çalışacaktır. Yalnızca doğrulanmış bir kümenin izniyle çalıştırılabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin