Milyarder Mark Cuban, NFT veri platformu CryptoSlam'e yatırım yapıyor
Milyarder Mark Cuban, NFT veri platformu CryptoSlam'e yatırım yapıyor

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’den çarpıcı NFT açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum’dan Vitalik Buterin, Elon Musk’ın NFT piyasasında 1 milyon dolar kazanmasına yardımcı olmanın çok az sosyal değeri olduğunu, ancak teknolojinin yine de iyi bir şekilde kullanılabileceğini söylüyor.

NFT’lerin önemi

Ethereum’un ortak yaratıcısı Vitalik Buterin, NFT’lerin hayır kurumları ve kamu mallarının finansmanı gibi sosyal olarak ilgili amaçlara uygulanabileceğine inanıyor. Ancak teknolojinin hala “zaten zengin olan ünlülere büyük ölçüde fayda sağlayan bir kumarhane” olarak görüldüğünü ifade ediyor.

Ethereum whitepaper’ın yazarı, Elon Musk gibi ünlülerin NFT’leri satarak banka bakiyelerine 1 milyon dolar daha eklemelerine yardımcı olmanın çok az sosyal değeri olduğunu söyledi. Ancak destek ve koordinasyonla, misli olmayan tokenların toplumun diğer alanları üzerinde önemli bir etkisi olabileceğine inanıyor.

Buterin, “En Önemli Kıt Kaynak Meşruiyettir” başlıklı bir blog gönderisinde, topluluğun ilgisinin ve kaynakların çoğu insanın meşruiyete sahip olduğunu düşündüğü her şeye tahsis edildiğini söyledi.

Kısacası, insanlar başkalarının da aynısını yapacağını algılarlarsa ve özellikle de kişisel olarak kendilerine fayda sağlıyorsa koordineli bir şekilde hareket ederler. Yalnızca son birkaç ayda yarım milyar dolarlık hacim gören NFT piyasası, sürekli değişen kitlesel kamu algısı güçleri tarafından da etkilendi.

Buterin, “İnsanların hangi NFT’leri satın almayı çekici bulup hangilerini çekmedikleri bir meşruiyet meselesidir” açıklamasında bulunuyor.

Etkili isimler

Elon Musk gibi ünlülerin etkisi potansiyel olarak çok büyük. Tesla CEO’su, hem olumlu hem de olumsuz birçok durumda Bitcoin (BTC) ve daha geniş kripto para piyasasını hareket ettirmekle tanındı. Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından NFT’lere gösterilen ilginin övgüye değer olduğunu söyleyen Buterin, sosyal medya şefinin “ilk tweet’i” NFT’yi 2,9 milyon dolar karşılığında hayır kurumuna açık artırmaya çıkarma kararına atıfta bulundu.

Ancak Ethereum’un kurucu ortağı, bu tür insanlara odaklanma devam ederse, NFT’lerin gerçek bir sosyal etkiye sahip olma potansiyelinin kaybolabileceğini iddia ediyor.

Buterin, bir şekilde sosyal faydayı teşvik eden nedenler için bir finansman mekanizması olarak hareket etmenin bir yöntemi olarak NFT’leri daha “meşru” hale getirmeye yardımcı olacak iki potansiyel yol önerdi.

Buterin, satış gelirinin bir kısmının hayır kurumlarına aktarılacağının garanti edilmesi halinde, merkezi olmayan yönetişim topluluğunun toplu onayı ile belirli NFT’leri “onaylayacak” merkezi olmayan bir özerk organizasyon kurulabileceğini söyledi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin